Foto: DELFI
Valdība otrdien noraidīja partijas LPP/LC biedra, e-talona ieviesēja SIA "Rīgas karte" valdes locekļa Aleksandra Brandava ierosinājumu ļaut privatizēt 12 ēkas un tām piekrītošo zemesgabalu Engures novada " Mežvecupēs" un "Viesvecupē", kas pašlaik ir Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) pārziņā.

Atteikumu valdība pamatoja ar to, ka Brandava nolūkotā zemesgabala sastāvā ir arī mežs 10,4 hektāru platībā, bet valsts mežus likums aizliedz privatizēt. Tā kā Engures pašvaldība savā detālplānojumā ir aizliegusi nodalīt zemesgabalus, kas mazāki par pieciem hektāriem, turklāt daļa meža atrodas Engures ezera dabas parka teritorijā, kur arī ir noteikti ierobežojumi zemes gabalu sadalīšanai, valsts mežu no LPP/LC pārstāvja iekārotā objekta atdalīt nav iespējams, līdz ar to privatizācijai nevar nodot arī zemesgabalu un uz tā esošās ēkas kopumā.

Privatizācijas ierosinājumu Brandavs iesniedza 2006.gada augustā, vēloties iegūt 12 ēkas un tām piekrītošo zemesgabalu. Īpašuma tiesības uz šo nekustamo īpašumu pašlaik ir Latvijas Lauksaimniecības universitātei.

Kā liecina valdības dokumentos pieejamā informācija, Brandavs arī iepriekš centies privatizēt dažādus vērtīgus valsts īpašumus, taču saņēmis atteikumu. Portāls "Delfi" jau ziņoja, ka šogad decembra sākumā valdība noraidīja Brandava priekšlikumu privatizēt ēkas un zemi LLU kempingā "Vecupe" turpat Engurē

Savukārt 2007.gadā valdība viņam liedza privatizēt 1905.gadā celto Mežteku medību pili, kurā izvietots Meža konsultāciju pakalpojumu centra Apmācību centrs "Meztekas", un Valsts augu aizsardzības dienesta ēkas Lielvārdes ielā Rīgā, bet pērn neļāva iegūt īpašumā Valdekas pili Jelgavā.

Valsts amatpersonas deklarācija, kuru Brandavs iesniedzis, stājoties amatā šā gada 1.janvārī, liecina, ka viņš bez amata "Rīgas kartē" ir arī tirgzinības direktors pašvaldības uzņēmumā "Rīgas satiksme", kuru viņš pats savulaik vadīja. Brandavs ir īpašnieks SIA "B-Noma" un SIA "B-Serviss".

Brandavs bijis arī Rīgas pašvaldības SIA "Viesturdārzs" padomes priekšsēdētājs, SIA "Rīgas pilsētas lombards" padomes priekšsēdētājs, SIA "Dzintaru koncertzāle" valdes loceklis.

Sabiedrības par atklātību "Delna" apkopotās ziņas pirms 2009.gada pašvaldību vēlēšanām, kurās Brandavs no LPP.LC saraksta kandidēja uz Rīgas domi, liecina, ka viņš bijis aktīvs dalībnieks divās lielākajās pēdējā laika ar satiksmes organizēšanu saistītajās lietās: e-talona ieviešanā Rīgas sabiedriskajā transportā un konkursā par to, kas nodrošinās starppilsētu sabiedriskā transporta pakalpojumus Latvijā.

Pirms 10.Saeimas vēlēšanām Brandavs ziedoja ievērojamas summas apvienībai "Par labu Latviju", liecina Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja partiju ziedojumu datu bāze.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!