Foto: F64
Jau ilgāku laiku pie Ministru kabineta ēkas protestējošie cilvēki šodien neļāva protesta akcijā iesaistīties partijas LPP/LC jaunatnes organizācijai biedrībai "Pirmie".

Biedrības "Pirmie" pārstāvji bija atveduši teltis un mucu ar zariem, kas bija novietota Brīvības bulvārī Kristus piedzimšanas pareizticīgo katedrāles pusē, mikroautobusu pieturā.

Jauniešu atvestās un bez uzraudzības atstātās mantas savāca policisti, kuri tās aizveda prom, neraugoties uz dažu protestētāju iebildumiem.

Notikuma vietā ieradās protestētāji, kas jau ilgāku laiku mitinās teltīs pie valdības ēkas. Viņi norādīja, ka jauniešu piedalīšanās protesta akcijā nav nepieciešama, un kāds no protestētājiem demonstratīvi saplēsa jauniešu atnesto plakātu.

Biedrības "Pirmie" valdes loceklis Raimonds Butkāns aģentūrai LETA teica, ka jaunieši esot apņēmības pilni un viņus nekas nespēšot atturēt no ieceres protestēt. Tuvākajā laikā tikšot atvestas citas teltis un pārējais protestam nepieciešamais aprīkojums.

Jaunieši protestēs pret to, ka pašreizējais valdības vadītājs Valdis Dombrovskis (JL) "pazemīgi lokās starptautisko aizdevēju priekšā". Premjeram esot vai nu jāmainās un jāsāk aizstāvēt iedzīvotāji, vai arī jāatkāpjas ar visu valdību, uzskata "Pirmie".

Butkāns sacīja, ka organizācija nevēlas meklēt vainīgo krīzē, bet vēlas rast risinājumu esošajām problēmām, kurās nokļuvusi valsts.

Kā ziņots, biedrība "Pirmie" šodien paredzējusi ar telšu uzsliešanu iepretim Ministru kabineta ēkai uzsākt vairāku dienu akciju, lai "atbalstītu telšu pilsētiņas iemītniekus" un izvirzītu savas prasības valdībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!