Partijas "LPP/LC" valde uzskata, ka ekonomiskās situācijas pasliktināšanās apstākļos nav pieļaujams papildus samazināt valsts atbalstu ģimenēm ar bērniem, portālu "Delfi" informēja partijā.
Līdz ar to LPP/LC iebilst pret tā dēvēto "māmiņu algu" jeb vecāku pabalstu, ko līdz bērna gada vecumam maksā vienam no vecākiem algas apmērā, jebkāda veida samazināšanu.Šādu iespēju pieļāvusi labklājības ministre Iveta Purne (ZZS), kas norādījusi, ka sociālo atbalstu līdzšinējā apmērā turpmāk vairs nevarēs saglabāt.

Savukārt LPP/LC uzskata, ka nav pieļaujama valsts atbalsta sākumskolas skolēnu ēdināšanai 1.klasēs un no šā gada 1.septembra - arī 2.klašu skolēniem - likvidēšana.

Partijas LPP/LC valde uzdod partijas ministriem un Saeimas deputātiem neatbalstīt šādus ierosinājumus grozījumiem šā gada valsts budžetā, ja tādi tiks iesniegti.

Jau vēstīts, ka tiek apsvērta iespēja samazināt vecāku pabalstu, taču Purne solīja, ka gadījumā, ja tas tomēr tiks darīts, tad tiks ievērots tiesiskās paļāvības princips un pabalsti netiks samazināti tām ģimenēm, kuras patlaban to saņem.

 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!