Partijas LPP/LC valde pirmdienas vakarā atbalstīja premjera Ivara Godmaņa priekšlikumu samazināt LPP/LC ministru skaitu valdība, reorganizējot ministrijas.
Saskaņā ar valdes lēmumu LPP/LC partijas pārziņā paliks vien premjera amats un jauns transporta un sakaru lietu ministra portfelis.

LPP/LC valde nolēma, ka tiks likvidēts e-lietu sekretariāts, kuru pašlaik vada Zaļo un Zemnieku savienības pārstāve Signe Bāliņa. Sekretariāta funkcijas tiktu nodotas līdzšinējai Satiksmes ministrijai, pie nosacījuma, ka tā tiks pārdēvēta par Transporta un sakaru lietu ministriju.

LPP/LC piedāvā likvidēt arī Bērnu, ģimenes un integrācijas lietu ministriju, ar nosacījumu, ka tās pārziņā esošie jautājumi paliks kā prioritāte apvienotajai jaunai ministrijai. LPP/LC līdzpriekšsēdētājs un satiksmes ministrs Ainārs Šlesers portālam "Delfi" skaidroja, ka jaunā ministrija varētu tapt, apvienojot Labklājības ministriju un Bērnu un ģimenes lietu ministriju un, iespējams, Veselības ministriju, pārdēvējot to par Ģimenes un sociālo lietu ministriju. LPP/LC šādā gadījumā varētu atteikties no šīs ministrijas vadības, nododot to citas partijas pārziņā.

Galīgais tiks pieņemts pēc tam, kad premjers būs saņēmis viedokļus no koalīcijas partneriem 25.janvāri.

Uz portāla "Delfi" jautājumu, vai Šlesers varētu turpināt vadīt jauno Transporta un sakaru lietu ministriju, ņemot vērā viņa vēlmi startēt Rīgas domes vēlēšanās, Šlesers apstiprināja, ka viņš varētu ieņemt šīs ministrijas vadītāja amatu. Viņš arī pieļāva iespēju, ka pašvaldību vēlēšanas startēs kā ministrs. Galīgais lēmums par to tikšot pieņemts vēlāk.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!