Foto: LETA
Opozīcijā esošās apvienības "Par labu Latviju" dalībpartija LPP/LC kategoriski ir pret "Lesbiešu, geju, biseksuālu, transpersonu un viņu draugu apvienības "Mozaīka"" vēlmēm jau šīs Saeimas laikā atļaut homoseksuālu cilvēku oficiālas partnerattiecības vai laulības.

"Partija LPP/LC vienmēr stingri iestājusies par tradicionālajām ģimenes vērtībām. Tieši pēc LPP/LC iniciatīvas arī Satversmē tika nostiprināta norma, ka laulības Latvijā pieļaujamas tikai starp vīrieti un sievieti," teikts LPP/LC paziņojumā medijiem

"Es respektēju sabiedrībā atzītas un stabilas vērtības. Sabiedrības attīstības pamats un nākotne ir stipra tradicionāla ģimene, kas ir māte, tēvs un bērns," uzsver LPP/LC valdes loceklis, bijušais bērnu un ģimenes lietu ministrs Ainārs Baštiks.

LPP/LC uzskata, ka daudz būtiskāk ir risināt demogrāfisko situāciju valstī.

"Mozaīkai" šogad aprīt pieci gadi un tā aktīvi darbojas gan likumdošanas, gan sabiedrības izglītošanas un lesbiešu, geju, biseksuāļu, transpersonu kopienas stiprināšanas jomā, lai mainītu attieksmi pret šo personu loku un veicinātu demokrātiskākas un atvērtākas sabiedrības attīstību. Šogad "Mozaīka" izstrādās metodiskos materiālus pedagogiem, lai viņi mācību stundās varētu profesionāli runāt par seksuālo orientāciju. Tāpat tiks turpināts naida noziegumu novēršanas projekts, kurā piedalās arī policija. Organizācija arī paudusi cerību, ka šī Saeima varētu izšķirties par partnerattiecību nostiprināšanu likumos.

Jau ziņots, ka aptaujas liecina - Latvijas iedzīvotāji joprojām ir neiecietīgi pret homoseksuāļiem un homoseksuālām attiecībām. Vērtējot savu attieksmi pret homoseksuāliem cilvēkiem un homoseksuālām attiecībām, 23% respondentu norādīja, ka gan homoseksuālie cilvēki, gan homoseksuālās attiecības ir nosodāmas. Savukārt viedokli, ka nav nosodāmi ne homoseksuālie cilvēki, ne homoseksuālās attiecības, pauda 30% aptaujāto. To, ka viņiem nav iebildumu pret homoseksuālajiem cilvēkiem, taču homoseksuālās attiecības ir nosodāmas, atzīmēja 28% Latvijas iedzīvotāju. Konkrēta viedokļa šajā jautājumā nebija 19% no aptaujātiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!