Sociāldemokrātu frakcija piektdien Saeimā iesniegusi ekonomikas ministra Aigara Kavīša demisijas pieprasījumu par neapmierinošu valsts akciju sabiedrības "Latvijas kuģniecība" (LK) privatizācijas procesa vadīšanu.
Sociāldemokrāti vēlas izteikt neuzticību ekonomikas ministram Kalvītīm, jo uzskata, ka LK privatizācijas process ir pretrunā ar Latvijas valsts tautsaimniecības interesēm, Latvijas kuģošanas politiku un likumdošanu.

Sociāldemokrātu Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Egils Baldzēns norādījis uz to, ka noteiktā LK cena - 70 miljoni neatbilst tās reālajai tirgus vērtībai, kas ir aptuveni 200 miljoni latu. Lēmumprojektu par neuzticības izteikšanu ekonomikas ministram Saeimā skatīs nākamajā ceturtdienā.

Savukārt premjers Andris Bērziņš uzskata, ka neviens no koalīcijas frakciju deputātiem nenobalsos par sociāldemokrātu ierosinājumu, prasot ekonomikas ministra Aigara Kalvīša demisiju.

Ja tomēr kāds tāds gadījums būs, premjers to lūgs vērtēt attiecīgajai valdības frakcijai. Kalvīša demisijas prasība tiks apspriesta arī valdību veidojošo frakciju koalīcijas padomes sēdē nākamnedēļ.

"Sociāldemokrāti nekad nav bijuši sevišķi oriģināli, iesniedzot demisiju pieprasījumus. Rodas iespaids, ka Kalvīša demisija ir kā gramofona plate, kuru viņi laiku pa laikam izvelk un spēlē," sacīja premjera preses sekretārs Arnis Lapiņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!