Latvijas Sociāldemokrātiskās strādnieku partijas (LSDSP) valde izveidojusi darba grupu septiņu cilvēku sastāvā, kas izvērtēs LSDSP sakāves cēloņus 9.Saeimas vēlēšanās, informē partijas ģenerālsekretārs Ansis Dobelis.
Ar saviem secinājumiem darba grupa 21.oktobrī iepazīstinās LSDSP domi, kā arī ziņos par tiem LSDSP kongresā, kas, visticamāk, tiks sasaukts 25.novembrī.

Kongresā LSDSP pārvēlēs partijas vadību un lems par apvienošanos ar Sociāldemokrātu savienību.

9.Saeimas vēlēšanās LSDSP, pēc provizoriskiem datiem, ieguva tikai 3,5% vēlētāju balsu un neiekļuva parlamentā.

Pēc neveiksmes 8.Saeimas vēlēšanās LSDSP valde pilnā sastāvā nolika savas pilnvaras un tika pārvēlēta partijas vadība. Kā aģentūrai LETA pastāstīja LSDSP priekšsēdētāja biedrs Jānis Dinevičs, arī šodien valdes sēdē partijas priekšsēdētāja pienākumu izpildītājs Guntars Jirgensons paudis gatavību nolikt savas pilnvaras un aicinājis to darīt arī citus valdes locekļus.

Tāpat Jirgensons aicinājis pašreizējos partijas vadītājus nekandidēt uz vadošiem amatiem LSDSP nākamajā kongresā, tomēr šis priekšlikums nav guvis atbalstu.

"Neskatoties uz to, ka neesam pārstāvēti Saeimā, mēs darīsim visu, lai valsts un pašvaldības līmenī tiktu realizēta sociāli un ekonomiski taisnīga politika," savā interneta mājaslapā sola LSDSP.

Sociāldemokrāti sola ik dienu vērtēt jaunās valdības koalīcijas darbu, sniegt savus priekšlikumus un piedāvāt Latvijas politikas izvērtējumu, kā arī iespējamās tās alternatīvās, sargāt demokrātiskās vērtības, atbalstīt arodbiedrības un veicināt ekonomisko solidaritāti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!