Latvijas Sociāldemokrātiskā strādnieku partija (LSDSP) apņēmusies nogādāt uz Rīgas vēlēšanu iecirknim tos vēlētājus, kas kādu motīvu dēļ paši nevar turp aizkļūt, uzsverot, ka tā nebūšot “politiska aģitācija, bet gan vēlme palīdzēt tiem rīdziniekiem”, portālu “Delfi” informēja LSDSP.

„Ir pietiekami bieži tie gadījumi, kad cilvēks dažādu iemeslu dēļ nevar pats nokļūt līdz savam vēlēšanu iecirknim, tāpēc LSDSP piedāvās iespēju balsot gribētāju līdz iecirknim aizgādāt,” par partijas iniciatīvu saka LSDSP ģenerālsekretārs Ansis Dobelis. Viņš norāda, ka šāda iespēja būs vēlētājiem, kas balsos Rīgas domes vēlēšanās.

„Šī akcija nav politiska aģitācija, bet gan vēlme palīdzēt tiem rīdziniekiem, kuri gribētu balsot, bet paši kādu iemeslu dēļ nevar līdz vēlēšanu iecirknim nokļūt,” saka LSDSP ģenerālsekretārs. Dobelis uzsver, ka Centrālā vēlēšanu komisija un vēlēšanu iecirkņu komisijas piedāvā balsošanu mājās tikai tiem iedzīvotājiem, kuri ir reģistrēti un dzīvo noteiktā vēlēšanu iecirkņa teritorijā, kamēr Rīgā ir pietiekami daudz vēlētāju, kas arī nevar nokļūt vēlēšanu iecirkņos, bet, piemēram, ir deklarēti vienā adresē, bet faktiski dzīvo citā vēlēšanu iecirkņa teritorijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!