Foto: Kadrs no video
"Atjaunojamo energoresursu īpatsvara palielinājums pret fosilajiem kurināmajiem, ko šodien uzņēmējiem solīja sešu vadošo politisko partiju pārstāvji, būtu ieguvums nodarbinātības sekmēšanai, investīciju piesaistei, jaunu tehnoloģiju attīstīšanai un dzīvesvides uzlabošanai kopumā," pēc uzņēmēju – politiķu diskusijas par enerģētikas politiku rezumē LTRK biedru izvirzītie speciālisti jomā – ES enerģētikas eksperte Dagnija Blumberga un SIA "Ludzas Bio-Enerģija" valdes loceklis Edgars Vīgants.

Sešu vadošo Latvijas politisko partiju pārstāvji pauda apņēmību tuvākajā desmitgadē būtiski palielināt atjaunojamo energoresursu (AER) īpatsvaru pret fosilajiem kurināmajiem. SC kā 100% enerģijas ieguves avotu jau 2025.gadā redz AER izmantošanu, VL-TB/LNNK solījumos ir piezemētāki un sasniedz 60% rādījumu ne ātrāk kā 2020.gadā. Savukārt 2020.gadā AER īpatsvaru - ne lielāku kā 40% redz PLL; šim viedoklim pievienojas arī "Vienotība" un ZZS.

"Virziens ir gauss, bet pareizs un loģisks; varētu vēlēties konkrētākus politiķu redzējumus definēto mērķu sasniegšanā. Absolūti nepārliecinoši skan valsts enerģētiskās atkarības mazināšanas solījumi, piedāvājot tos īstenot caur diskusijas ietvaros minētajiem priekšlikumiem," tā vairāki jomas pārzinātāji, LTRK biedri.

Diskusijas "IZGLĪTĪBA&INOVĀCIJAS pēc vēlēšanām?" tāpat kā iepriekšējo trīs uzņēmēju - politiķu diskusiju ieraksti ir pieejami portālā "Delfi" - DELFI.TV.

LTRK sadarbībā ar Biznesa augstskolu "Turība" un portāla Delfi DELFI.TV rīkotā uzņēmēju - politiķu diskusiju cikla "BIZNESS pēc vēlēšanām. KĀDS?" piektajā sarunā "ENERĢĒTIKA&ENERGOEFEKTIVITĀTE pēc vēlēšanām. ?" 16.septembrī Politisko partiju apvienību "Saskaņas centrs" (SC) pārstāvēja Armands Strazds, Nacionālo apvienību "Visu Latvijai - "Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" (VL-TB/LNNK) - Einārs Cilinskis, Partiju apvienību "Par Labu Latviju" (PLL) Mārtiņš Zemītis, "Vienotību" - Aigars Štokenbergs, "PCTVL - Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā" Gints Lazdiņš un Zaļo un Zemnieku savienību (ZZS) - Rūta Bendere.

Nākamā, diskusiju cikla "BIZNESS pēc vēlēšanām. KĀDS?" noslēdzošā saruna notiks 22.septembrī. Tajā uzņēmēji ar politiķiem apmainīsies viedokļiem par Latvijas nacionālajām interesēm, strukturālajām reformām un valsts budžeta konsolidāciju, valsts komercdarbību un tiesiskas valsts principiem. Politiķu pusē - partiju premjerministru amata kandidāti vai partiju priekšsēdētāji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!