Foto: DELFI
Bērnu aprūpes iestāde "Kalkūni", kas kļuva bēdīgi slavena pēc Vika novārdzināšanas, atkal nonākusi mediķu uzmanības lokā - no "Kalkūniem" Daugavpils slimnīcā ievesti 11 audzēkņi, galvenokārt zīdaiņi, kas saslimuši ar pneimoniju, ceturtdien vēsta Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma".

Latgales ārsti gan uzsver, ka tas nav nekas ārkārtējs, ja vienā telpā dzīvojoši mazuļi inficējas. Savukārt epidemiologi Rīgā norāda, ka sasirgušo skaits būtu mazāks, ja aprūpes centros netrūktu darbinieku.

Latvijas Infektoloģijas centra (LIC) laboratorijā gaida analīžu rezultātus, lai noteiktu, kas tik daudziem mazuļiem vienlaicīgi izraisījis pneimoniju vai bronhītu. Pagaidām zināms, ka no 110 "Kalkūnu" iemītniekiem decembrī ar plaušu karsoni vai bronhītu sasirguši 18 bērni. Lielākā daļa ārstēti Daugavpils reģionālās slimnīcaas Bērnu nodaļā.

Daugavpils reģionālās slimnīcas valdes priekšsēdētājs Aivars Zdanovskis LTV norādīja, ka pēdējo divu nedēļu laikā slimnīcā ir iestājušies 11 bērni no "Kalkūnu" bērnu aprūpes iestādes, no tiem seši slimojuši ar pneimoniju, bet pieci ar bronhītu.

"Ņemot vērā pašreizējos laika apstākļus, tas nav nekas īpašs. Bērnu infekciju nodaļa ir pārpildīta," raidījumam sacīja Zdanovskis.

Nodaļā ārstējas arī daudz mazuļu no pilsētas bērnudārziem, tādēļ slimnīcas vadītājs neuzskata, ka "Kalkūnos ir noticis kas ārkārtējs. Arī "Kalkūnu" direktore saka to pašu.

"Mājās arī tāpat bērni slimo. Ģimenes ārste centās ārstēt uz vietas, viņa nāca katru dienu pie viņiem. Kad viņa redzēja, kāda ir situācija, bērniņus aizveda uz slimnīcu. Analīzes ūdenim ņēma, viss ir kārtībā. Tas ir bijis vīruss," LTV sacīja "Kalkūnu" vadītāja Skaidrīte Kazanova.

Kad sasirgušo skaits sasniedzis 11 bērnus, informēts arī Latvijas Infektoloģijas centrs, kas 30.decembrī uzsāka epidemioloģisko izmeklēšanu. Analīžu rezultāti būs zināmi tuvāko dienu laikā, bet labā ziņa ir tā, ka visi zīdaiņi jau izveseļojušies, ziņo LTV.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!