Bijušais Saeimas un prezidenta drošības dienesta darbinieks Edgars Gulis apcietināts kā aizdomās turamā persona par krāpšanu lielā apmērā, jo policija uzskata, ka viņš, atrodoties brīvībā var traucēt izmeklēšanu un apdraudēt lieciniekus, sestdien ziņoja LTV.
Gulbis tiek turēts aizdomās par krāpšanu lielā apmērā, ks notikusi martā Rīgā, ziņoja LTV, pamatojoties uz tās rīcībā esošo piektdienas tiesas lēmumu par Gulbja apcietināšanu.

Gulbis tiek turēts aizdomās arī par dienesta stāvokļa un pieejamo resursu izmantošanu, viņš esot kādam vīrietim rādījis papīru, kurā apgalvots, ka Valsts prezidenta kanceleja lūdz nepiemērot brīvības atņemšanu kādai personai, un, pamatojoties uz šo papīru arī tikusi izkrāpta nauda, ziņo LTV.

Valsts policija arī lūgusi no Militārās policijas Gulbja raksturojumu, kurā norādīts, ka Gulbis arī agrāk ir viltojis dokumentus, piemēram, atestātu par vidējo izglītību.

Policija lūgusi Gulbi apcietināt, jo uzskatījusi, ka tikai tādā veidā var nodrošināt, lai viņš nepastrādātu vēl kādu noziegumu, ziņo LTV. Policija norādījusi, ka Gulbis nesadarbojas ar izmeklētājiem. Turklāt viņš, pēc policijas domām, atrodoties brīvībā, varētu ietekmēt lieciniekus, jo jau iepriekš esot draudējis lieciniekiem ar dienesta ieroci un arī fiziski ietekmējis kādu liecinieku. Turklāt Gulbis arī nav varējis paskaidrot kādas naudas summas izcelsmi, kas iespējams, norāda uz nelikumīgu naudas saņemšanu, policijas argumentus atstāstīja LTV.

Jau ziņots, ka Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa vakar nolēma apcietināt 26.septembra incidentā uz Salu tilta iesaistīto Gulbi. Apcietinājums viņam piemērots kā drošības līdzeklis kriminālprocesā, kurā Gulbis ir aizdomās turētā persona.

Sestdien pēcpusdienā ne Gulbis, ne viņa aizstāvis neesot zinājuši, par ko Gulbis apcietināts.

Policija Gulbi apcietināja trešdienas vakarā, bet viņš mīklainos apstākļos izkļuva no mašīnas, kas braukusi pāri Salu tiltam, un ielēca Daugavā. Pēc lēciena Gulbis guva vairākas traumas un tika ievietots slimnīcā. Līdz pirmdienai viņu no slimnīcas "Gaiļezers" uz citu ārstniecības iestādi neievietos. Policija incidentu uz Salu tilta traktē kā Gulbja bēgšanas mēģinājumu, bet gan Šteina, kas braukusi automašīnā aiz Gulbja konvojētājiem, gan advokāts Aleksandrs Ogurcovs ir pārliecināti, ka vīrietis no automašīnas, visticamāk, ir izgrūsts.

Tiesa Gulbim 23.augustā aizdomās par Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas kriminālpārvaldes priekšnieka Vladimira Vaškeviča auto dedzināšanu kā drošības līdzekli piemēroja apcietinājumu, bet pagājušajā nedēļā, 21.septembrī, viņš tika atbrīvots, jo nebija pamata apcietinājuma termiņu pagarināt. Taču pēc piecām dienām policija atkal nolēmusi viņu apcietināt.

Gulbja dzīvesbiedre Iveta Šteina 21.septembrī devusies uz Valsts policiju, lai vestu Gulbi mājās, taču viņa veselības stāvoklis bijis tāds, ka nācies braukt uz Militārās medicīnas centru. "Viņš bija kā jēla ola, viņš pat neapjēdza, kas notiek apkārt," sacīja Šteina, kura uzskata, ka Gulbis apcietinājumā spīdzināts.

Policija un iekšlietu ministrs noliedz vardarbību pret Gulbi, tomēr Tiesībsarga birojs pēc savas iniciatīvas jau uzsācis pārbaudi, jo pastāv aizdomas, ka Gulbja gadījumā pieļauts rupjš cilvēktiesību pārkāpums.

Saistībā ar Gulbja iespējamo bēgšanas mēģinājumu premjers Aigars Kalvītis (TP) ir paziņojis, ka Latvijā darbojas nopietns noziedzīgs grupējums, kurā apvienojušies bijušie Valsts drošības komitejas darbinieki, bijušie padomju armijas desantnieki, kā arī bijušie un pat esošie Latvijas specdienestu darbinieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!