Latvijas Televīzijas (LTV) jaunās ziņu studijas izveidei kopumā ieguldīti 340 000 latu, informēja LTV sabiedrisko lietu vadītāja Ingrīda Šmite.
Pēc Šmites teiktā, LTV par investīcijām jaunajai "Panorāmas" studijai cīnījās gandrīz piecus gadus. Rezultātā pagājušā gada valsts budžetā no privatizācijā iegūtajiem līdzekļiem LTV ziņu studijai tika atvēlēti 305 000 latu.

LTV savā budžetā atrada vēl 21 000 latu, kopumā 326 000 latu ieguldot ziņu studijas tehnikā, piemēram, digitālās ciparu studijas izveidē, režijas pultī, kamerās, iespējās ātrāk un ērtāk strādāt.

Vēl no LTV budžeta tika atrasti 14 000 latu, kas tika izlietoti studijas mākslinieciskajam dizainam un attēla videografikai. Tā autors ir LTV videografikas nodaļas vadītājs Māris Kalve, bet studijas mākslinieks ir Kristaps Skulte, kas ir arī LTV mākslinieks.

Skulte norādījis, ka studija veidota ne tik daudz dekoratīva, bet gan funkcionāla, lai varētu veidot daudz rakursu, izmantot TV ekrānus u.c. Savukārt Kalve uzsvēris, ka ekrāna datordizains veidots kā kopēja LTV tēla sastāvdaļa - lai tā sasaucas ar LTV jaunajiem logo un veido vienotu ekrāna tēlu. Vecā ziņu studija, kas bija nokalpojusi kā fiziski, tā morāli, nodota LTV muzejā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!