Foto: DELFI

Latvijas Televīzija (LTV) ir izanalizējusi Ziņu dienesta vadītāja Dzintra Kolāta vadītā raidījuma "100.panta preses klubs" reitingus un secinājusi, ka vidējie raidījuma reitingu rādītāji ir stabili, informēja LTV 1.kanāla direktore Baiba Šmite.

"Vidējie raidījuma reitingu rādītāji ir stabili. Provizoriskie "TNS" dati rāda, ka, piemēram, 9.marta raidījuma skatītāju skaits pārsniedz 100 000 skatītāju," sacīja Šmite.

Sabiedriskā medija ģenerāldirektors Edgars Kots iepriekš pastāstīja, ka ticis novērots reitinga kritums uz pusi un tāpēc tiks meklēti iemesli, kāpēc skatītāju kļuvis mazāk.

Šmite norādīja, ka par raidījuma popularitāti nevar spriest pēc viena atsevišķa raidījuma skatītāju daudzuma, jo to iespaido daudzi apstākļi, starp kuriem ir gan skatītāju interese par konkrēto tematu, gan konkurējošo televīziju piedāvājums attiecīgajā raidlaikā.

"Šo apstākļu mijiedarbība var kļūt gan par raidījuma veiksmes, gan neveiksmes iemeslu," uzsvēra televīzijas pārstāve.

"100.panta preses klubu" sabiedriskajā televīzijā tradicionāli vada Ziņu dienesta vadītājs. Nesen pēc pāriešanas darbā no Latvijas Radio uz televīziju raidījuma vadītāja krēslā sēdās Dzintris Kolāts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!