Latvijas televīzijas (LTV) vadība taupības dēļ nolēmusi jaunajā sezonā samazināt raidlaiku un darbinieku skaitu, kā arī atteikties no trim raidījumiem un optimizēt producēšanas izmaksas, pirmdien pavēstīja LTV Sabiedrisko lietu vadītāja Ingrīda Šmite.
"Valsts televīzijas abu kanālu raidlaiku esam nolēmuši samazināt kopumā par sešām stundām dienā, kā arī atteikties no divdesmit astoņiem štata darbiniekiem, galvenokārt tehniskajiem darbiniekiem, kuru veiktās funkcijas iespējams optimizēt," skaidroja Šmite.

Viņa norādīja, ka izmaiņas LTV darbībā jāveic, lai rastu televīzijas budžetā iespējamo ekonomiju, kur divpadsmit mēnešu laikā mums jāietaupa viens miljons latu. "Aptuveni 500 000 tūkstošus latu mēs ieekonomēsim, samazinot raidlaiku un darbinieku skaitu un atsakoties no raidījumiem," piebilda Šmite.

No 1.septembra dārgo izmaksu dēļ LTV vairs nerādīs trīs raidījumus - "Esam klāt", "Maģiskais kvadrāts" un "Dvēsele ikdienā".

Pēc Šmites vārdiem, otrus 500 000 latus LTV vadībai izdosies ietaupīt, samazinot pārējo raidījumu producēšanas izmaksas (180 000 Ls) , rīkojot projektu konkursus atsevišķiem raidījumiem, piemēram, TV spēlēm (100 000 Ls), kā arī ietaupot uz nodokļu samaksas rēķina.

Nelielas izmaiņas skars arī LTV raidījumus, kuri paliks ētera programmā. Iknedēļas raidījums "Province" turpmāk būs skatāms reizi mēnesī, kas paaugstinās tā dokumentāli analītisko kvalitāti. Toties "Novadu ziņas" turpmāk būs par piecām minūtēm garākas, skaidroja Šmite.

Savukārt darbadienu interviju raidījums " Personas kods" ar septembri ēterā būs reizi nedēļā, kas ļaušot tam palielināt finansējumu un saturisko slodzi. Bet diskusiju forums "Kas notiek Latvijā" turpmāk papildināsies ar iepriekšējā raidījumā skarto tēmu nelielu atskatu.

Pilnīgi jauns LTV raidījums būs 7.kanālā, kur katru dienu, izņemot sestdienu, jaunieši varēs skatīties dzīvā ētera muzikālu pārraidi ar interaktīvās komunikācijas iespējām.

Tāpat LTV vadība šobrīd meklē jaunus spēļu raidījumus pieaugušajiem, un veco spēļu raidījumu (piemēram, "Zini vai mini") rādīšana būs atkarīga no jaunu spēļu raidījumu piedāvājuma.

"Līdzekļu ekonomija nemazinās LTV raidījuma kvalitāti, un pārmaiņu rezultātā necietīs radošais potenciāls," piezīmēja Šmite.

Jaunās izmaiņas un priekšlikumi 21.augustā jāapstiprina Nacionālajai radio un televīzijas padomei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!