Foto: LETA

Novembra sākumā, atbildot uz jautājumu, par kuru partiju respondents balsotu, ja vēlēšanas notiktu rīt, joprojām visbiežāk minēta "Saskaņa", kuras popularitātes reitings septembrī bijis 11,2%. Lai gan partija saglabājusi vietu populārāko partiju augšgalā, tai jau trešo mēnesi pēc kārtas vērojams kritums reitingā, pirmdien vēsta "Panorāma", atsaucoties uz "SKDS" partiju reitingiem.

Salīdzinājumā ar iepriekšējiem mēnešiem lielākās izmaiņas bijušas tās, ka turpinās "Saskaņas" reitinga kritums. Novembrī tai ir šogad zemākais reitings. Pērnā gada decembrī partijai bija pat 20,6% vēlētāju atbalsta, bet novembrī, kā jau minēts, – 11,2%. Kopš oktobra tas krities par aptuveni pusotru procentu.

Ja vēlēšanas notiktu rīt, par "Nacionālo apvienību" savu balsi atdotu 8,8% vēlētāju. Par Zaļo un zemnieku savienību balsotu 7,5%, par "Jauno Vienotību" balsotu 6,5%, 5,6% balsti atdotu par "Attīstībai/Par!", bet par "Jauno konservatīvu partiju" balsotu 5,4% vēlētāju.

Savukārt par "KPV LV" savu balsi atdotu 3%, par Latvijas Reģionu apvienību – 2,8% par "Progresīvajiem" būtu 2,1%, bet par Latvijas Krievu savienību – 2%.

Liels ir arī neizlēmušo skaits. 19,5% norādījuši, ka vēlēšanās nepiedalītos, bet 25,4% norādījuši, ka nezina, par ko balsotu.

Ja viņu balsis sadalot proporcionāli visām aptaujā iekļautajām partijām, atklājas – ja vēlēšanas notiktu rīt, Saeimā varētu iekļūt pat 8 partijas. Politiskie spēki "Progresīvie" un Latvijas Krievu savienība ir ievērojami zem piecu procentu barjeras, bet "Reģionu apvienība" to minimāli pārvar.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!