Foto: DELFI

Latvijas Televīzijas (LTV) un Latvijas Radio (LR) kopīgais ziņu portāls no ceturtdienas pieejams adresē www.lsm.lv – nosaukums ir atšifrējams kā Latvijas Sabiedriskais medijs, portālu "Delfi" informēja Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP).

Sabiedriskā medija portāls piedāvās abu raidorganizāciju žurnālistu veidotās ziņas gan teksta, gan video, gan audio formātā, kā arī daudzveidīgus pētnieciskās žurnālistikas materiālus un notikumu analīzi.

LSM atšifrējama kā Latvijas Sabiedriskais medijs, kas atšķirībā no komerciāliem medijiem piedāvā visām sabiedrības grupām nepieciešamu, objektīvu un izglītojošu informāciju, klāsta NEPLP priekšsēdētājs Ainārs Dimants.

"Televīzijas un radio satura apvienojums digitālajā vidē rada daudz sinerģijas iespēju – tādēļ mēdzam lietot formulu 1+1=3. Esmu patiešām gandarīts, ka internetā aizvien vairāk un plašāk būs pieejams visai sabiedrībai nepieciešamais multimediju saturs latviešu valodā. Strādājam pie tā, lai www.lsm.lv pakāpeniski veidotos par "ieejas vārtiem" visā sabiedrisko mediju saturā Latvijā," norāda Dimants.

NEPLP loceklis Gints Grūbe atzīmēja, ka www.lsm.lv pakāpeniski jāveidojas par atpazīstamu zīmolu sabiedrībai vajadzīgam saturam, un atzinīgi novērtēja kopīgā ziņu portāla pirmos darbības rādītājus.

LR ģenerāldirektors Jānis Siksnis un LTV vadītājs Ivars Belte uzsvēra, ka www.lsm.lv saturs veidojas, pateicoties LR un LTV darbinieku uzņēmībai un entuziasmam, norādot, ka nepieciešami mērķtiecīgi ieguldījumi oriģināla www.lsm.lv satura veidošanā. Tāpat abu raidorganizāciju vadītāji atzīmēja, ka tiek veidota īpaša darba grupa, kas strādās pie sadarbības jautājumiem televīzijas un radio satura veidošanā.

Jau vēstīts, ka Latvijas Sabiedriskā medija koncepcija, ko akceptējusi Ministru kabineta komiteja, paredz LTV un LR pakāpenisku apvienošanu un investīcijas attīstībā, lai izveidotu spēcīgāko mediju Latvijā darbībai trīs platformās - televīzijā, radio un internetā.

Jaunais sabiedriskā medija portāls sācis darbu februārī, taču tam sākotnēji nebija sava nosaukuma un tas bija pieejams adresēs - "latvijasradio.lv" un "ltv.lv".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!