Latvijas Televīzijas (LTV) ziņu dienesta vadītājs Gundars Rēders piektdien "Panorāmas" 46. gadadienā pasniedza balvas labākajiem ziņu dienesta darbiniekiem pērn.
Balvas pasniedza darba atmosfērā ziņu dienesta darbinieku lokā. Pirmo balvu - par labāko sižetu -saņēma Ilze Jaunalksne par sižetu ""Kempmayer" Londonā" un Dace Stirāne un Odita Krenberga par sižetu "ZZS mistiskie ziedotāji". ""Kempmayer" Londonā" atzīta arī par labāko lielo reportāžu.

Par labāko korespondenti pagājušajā gadā atzīta Dace Stirāne. Vēl šai nominācijai kolēģi bija pieteikuši Oditu Krenbergu, Ilzi Jaunalksi un Aiju Kincu. Raidījumu vadītāja kategorijā balvu piešķīra Artai Andersonei, bet režisora kategorijā Baibai Tuzikai. Savukārt par labāko operatoru atzīts Aigars Kovaļevskis.

Pagājušajā gadā ziņu dienestā sāka strādāt daudzi jauni darbinieki, un divi no viņiem - Jānis Geste un Solvita Deniss - saņēma balvas par labākajām debijām. Gestes sižetu "Rīgas ostā streiko jūrnieki" un Denises sižetu "Jaunais vilnis" kolēģi nominēja arī labāko sižetu kategorijā. Abi debitanti pirms tam nebija darbojušies žurnālistikā.

Speciālbalvu par radošu darbu visa gada garumā pasniedza krievu ziņu redakcijai "strana.lv". Arī ārzemju ziņu redakcija saņēma speciālbalvu - "kristāla" globusu. Savukārt par jaunu ideju bagātību apbalvoja raidījuma "Vakara cilvēks" vadītāju Intu Lasi.

Ziņu dienesta darbinieki varēja iesniegt savus pieteikumus, kas, viņuprāt, bijuši labākie sižeti, korespondenti, režisori un operatori pagājušajā gadā, pasākumu atklājot pastāstīja Rēders. Iesniegtos pieteikumus izvērtēja žūrija, vienojoties, kam piešķirt balvas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!