Rīgas domes Pilsētas attīstības komiteja šodien konceptuāli atbalstīja Starptautiskā airēšanas centra izveidi Lucavsalā.
Komiteja nolēma lūgt Izglītības, jaunatnes un sporta departamentam kopā ar SIA "Rīgas pilsētbūvnieks" sagatavot informāciju par būvēm, kas būtu nepieciešamas projekta īstenošanai. Jāveic arī finansiālā analīze un jāaprēķina iespējamās izmaksas.

Komiteja arī atbalstīja deputātes Aijas Počas ierosinājumu sagatavot Rīgas domes vēstuli Ministru kabinetam un Latvijas Olimpiskajai komitejai par iespēju piedalīties Starptautiskā airēšanas centra izveides līdzfinansēšanā.

Kā šodien komitejas deputātus informēja domes deputāts Ivans Klementjevs, iecere Lucavsalā izveidot airēšanas centru parādījās jau 1974.gadā, kad sprieda par olimpisko spēļu rīkošanu Maskavā. Otrreiz projektu aktualizējuši 1989.gadā. Tad projekta īstenošanai pat esot piešķirti 1,5 miljoni rubļu.

Klementjevs norādīja, ka starptautisko sacensību rīkošanai būtu nepieciešams izveidot arī slūžas, lai straume netraucētu rīkot sacensības. Slūžu būve noteikti projektu sadārdzināšot. Ja centra izveide varētu izmaksāt aptuveni 1,5 miljonus latu, tad slūžu izbūve varētu projektu sadārdzināt par vēl aptuveni 2 miljoniem latu.

Jau ziņots, ka pagājušā gada nogalē Pilsētas attīstības komiteja atbalstīja SIA "Rīgas pilsētbūvnieks" lūgumu rezervēt zemes gabalus Lucavsalā Starptautiskā airēšanas centra izveidei.

Airēšanas sporta centrs paredzējis izbūvēt Lucavsalā modernu, starptautiskām normām atbilstošu airēšanas kanālu un ar to saistītas būves.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!