Rīgas pilsētas izpilddirektors Ēriks Škapars (JL) lūdzis Ģenerālprokuratūru izvērtēt iespējamu bijušās Ziemeļu rajona izpilddirektores vietas izpildītājas Vitas Zablovskas (JC) pārkāpumu, šodien ziņo laikraksts "Diena".

Aizdomas radījusi kāda 8.maijā Valsts kasei nosūtīta vēstule ar lūgumu kā kompensāciju trim represētajām personām piešķirt kopumā 39 000 latu.

Uz vēstules redzams Zablovskas paraksts, taču viņa augsto amatu neieņem jau no 8.aprīļa un šādu dokumentu nedrīkstēja parakstīt, apstiprināja Škapars.

"Viņa slimo, tādēļ satikties nav izdevies. Taču telefoniski Zablovska teica, ka šādu vēstuli nav parakstījusi," stāstīja izpilddirektors. Tādēļ viņš vērsies Ģenerālprokuratūrā ar lūgumu noskaidrot - šis dokuments ir viltojums vai to patiešām parakstījusi Zablovska. Nekādus tuvākus komentārus Škapars pagaidām sniegt nevēlējās.

Ar Zablovsku "Dienai" sazināties neizdevās.

Kā ziņots, Zablovska kopš 8.aprīļa ir atbrīvota no Rīgas Ziemeļu rajona izpilddirektora pienākumu pildīšanas. Viņas vietā Rīgas dome 10.maijā iecēla Ainu Verbicku, kura kopš Zablovskas atbrīvošanas bija izpilddirektora pienākumu izpildītāja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!