Foto: DELFI
Pēc bojājumu novēršanas trešdien atjaunota uz brīdi traucētā elektroapgāde Ludzā, kas ietekmēja aptuveni 2400 AS "Sadales tīkla" klientu, portālu "Delfi" informēja uzņēmuma pārstāve Tatjana Smirnova.

Jau vēstīts, ka trešdienas rītā ap pulksten 9.33 reģistrēts tehnoloģisks traucējums vidējā sprieguma elektrotīklā Ludzā, kas ietekmē aptuveni 2 400 klientu elektroapgādi.

Elektroapgāde traucēta iedzīvotājiem Liepājas, Blaumaņa, Latgales un Biržas ielas apkaimē.

Elektroapgāde visiem klientiem atjaunota pulksten 10.33.

Elektroapgādes pārtraukumu izraisīja rakšanas darbu laikā pārrakta vidējā sprieguma kabeļu līnija.

AS "Sadales tīkls" aicina būt saprātīgiem saimniecisko darbu veicējiem, saskaņot plānotos darbus elektrotīkla tuvumā un darbu laikā ievērot visas tehnoloģiskās un drošības prasības, jo elektrolīniju bojājumu skaits, kuri radušies dažādu būvniecības, lauksaimniecības, mežizstrādes darbu laikā, katru gadu pieaug.

2019. gadā elektrotīkls saimniecisko darbu laikā bojāts 745 reizes, tostarp izraisīti 342 kabeļu līniju bojājumi. Drošības noteikumus pārkāpj ne vien privātpersonas, bet arī būvniecības uzņēmumi, inženierkomunikāciju turētāji un pašvaldību uzņēmumi. Ikviens šāds bojājums izraisa elektroapgādes pārtraukumu klientiem un apdraud cilvēka dzīvību, jo, tehnikai saskaroties ar elektrotīklu, tās vadītājs var gūt nāvējošu elektrotraumu.

Klientiem, kuriem, veicot saimniecisko darbību, nepieciešams saņemt AS "Sadales tīkls" atļauju, piemēram, rakšanas darbiem, mežizstrādes veikšanai vai citām darbībām elektrotīklu tuvumā, tagad ir iespēja ātri un ērti visu nepieciešamo pieteikt un apstiprinājumus saņemt mājas lapā www.sadalestikls.lv. E-saskaņojumi ļauj arī dažādu nozaru speciālistiem, pildot savus profesionālos pienākumus, saskaņot, zemes ierīcības un būvprojektus, topogrāfiskos un teritorijas attīstības plānus u.c. dokumentus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!