Foto: AFP/Scanpix

Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko trešdien apstiprinājis, ka iecerējis ierasties oficiālā vizītē Austrijā, bet pēc tam - Latvijā.

"Austrija, Latvija un citas valstis pēc visa tā žoga, kas bija ap mums uzcelts, ir logs. Vēl vairāk - viens otrs sankcijas ieviesa. Tāpēc mums nākas ne gluži no jauna, taču jaunā līmenī, jaunā laikā cirst šos logus un būvēt ceļus," Lukašenko teikto citē baltkrievu aģentūra "Belta".

Viņš piebildis, ka prezidenta uzdevums kopš Krievijas cara Pētera I laikiem ir "cirst logus uz turieni, uz kurieni mēs uzskatām par vajadzīgu".

"Ja prezidents aizbrauc uz Ķīnu, Indiju, Tuvajiem Austrumiem, tagad - uz Austriju, pēc tam - uz Latviju (..), tas nozīmē, ka prezidentam uz turieni jāuzbūvē ceļš," norādīja Baltkrievijas līderis. "Viņa pēdās jāiet tiem, kam jāpārdod sava produkcija, kam tur jāpērk u.tml. Lūk mans uzdevums."

Iepriekš Baltkrievijas ārlietu ministrs Vladimirs Makejs paziņojis, ka Lukašenko pēc ilgiem gadiem iecerējis apmeklēt Eiropas Savienību (ES), 12.novembrī ierodoties Austrijā.

Iepriekšējo reizi Lukašenko ES apmeklēja 2016.gada maijā, kad viesojās Romā un Vatikānā.

Pirms tam pret Minsku vērsto sankciju dēļ Baltkrievijas līderis ES dalībvalstis nebija apmeklējis ilgu laiku.

Lai gan pēc vizītes Romā Lukašenko saņēmis vairākus ielūgumus apmeklēt dažādus pasākumus ES, līdz šim neviena no iespējamajām vizītēm nav notikusi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!