No novembra VAS "Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs" (LVRTC) valdē mainītas vairākas amatpersonas, bet Ivars Golsts arī turpmāk ieņems valdes priekšsēdētāja amatu, informēja LVRTC Sabiedrisko attiecību speciāliste Vaiva Ostrovska.
Šlesers nespēj pamatot, kāpēc mainītas LVRTC amatpersonas

No amata valdē atcelta LVRTC Finanšu direktore Zoja Ivaščenko, Rīgas Radio un televīzijas stacijas vadītājs Rolands Ramiņš un Tehniskās ekspluatācijas un attīstības dienesta vadītājs Inārs Freipičs. Visi trīs atceltie valdes locekļi darbu LVRTC turpinās.

Viņu vietā valdē iecelts ilggadējs SIA "Belam Rīga" darbinieks Ilo Lošaks, Uldis Lavrinovičs, kuru pagājušā gadā LVRTC iecēla par "Digitālā Latvijas Radio un televīzijas centra" valdes priekšsēdētāja vietnieku, tādējādi radot toreizējā satiksmes ministra Roberta Zīles (ZZS) neizpratni, kā arī Juris Strods.

Darbu LVRTC valdē turpinās tehniskais direktors Māris Rutks.

Par sakaru jomu atbildīgais Satiksmes ministrijas (SM) valsts sekretāra vietnieks Guntis Mačs aģentūrai LETA izmaiņas skaidroja ar to, ka nosacījumi tirgū mainās, turklāt LVRTC vairs nav bezpeļņas organizācija.

Jaunie valdes locekļi esot speciālisti, nevis politiskas figūras. Viņu uzdevums būs izstrādāt projektus, lai uzņēmums kļūt likvīds.

Mačs informēja, ka LVRTC saglabās pamatdarbības virzienus, tomēr tiks domāts arī par jauniem pakalpojumiem.

Lošaks aģentūrai LETA sacīja, ka "Belam Rīga" strādājis deviņus gadus un pēdējos gados ieņēmis direktora vietnieka amatu. Viņš ir iesniedzis SM un uzņēmumam iesniegumu ar lūgumu atbrīvot no ieņemamā amata, lai nerastos interešu konflikts.

Pagaidām Lošaks nezināja, kādi pienākumi viņam tiks uzticēti LVRTC. Šim amatam viņš pieteicies, jo ieinteresējis darbs LVRTC.

Izmaiņas izdarītas arī LVRTC padomē, no 1.novembra atceļot SM Sakaru departamenta direktoru Raimondu Bergmani un viņa vietā ieceļot Igoru Zvirbuli.

Amatu LVRTC padomē saglabājusi padomes priekšsēdētāja, SM Juridiskā departamenta direktora vietniece Liene Priedīte-Kancēviča, kā arī padomes locekļi - Valsts kancelejas darbinieki Jānis Jankovskis un Uģis Šics, premjera biedra satiksmes ministra pienākumu izpildītāja Aināra Šlesera (LPP) padomnieks Ivars Gulbis, Māris Jānis Oga, kas pērn atstājis attīstības projektu vadītāja amatu uzņēmumā "Kristensen Baltic", kā arī Nacionālā radio un televīzijas padomes loceklis Oļģerts Persijs Dzenītis.

Kā informēja Ostrovska, saskaņā ar Komerclikumu, kā arī Komerclikuma spēkā stāšanās kārtības likumu, no 1.novembra LVRTC ir reģistrēts komercreģistrā kā kapitālsabiedrība.

Jau ziņots, ka jaunā sabiedrība ir bezpeļņas organizācijas tiesību, saistību, funkciju, mantas un finanšu līdzekļu pārņēmēja. Tās valsts kapitāla daļu turētāja ir SM, bet pamatkapitāls - 4 672 781 lats.

LVRTC koncerna peļņa 2003.gadā sasniedza deviņus miljonus latu, kas ir par 18,4% vairāk nekā 2002.gadā, kad šā uzņēmuma peļņa bija 7,6 miljoni latu. Par 21% jeb 1,7 miljoniem latu palielinājušies ieņēmumi no līdzdalības koncerna meitas, asociēto un citu uzņēmumu kapitālā. 2003.gadā šie ieņēmumi sasniedza 9,7 miljonus latu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!