Foto: Reuters/Scanpix
Latvijas Žurnālistu asociācija (LŽA) kļuvusi par Starptautiskās Žurnālistu federācijas (SŽF) un Eiropas Žurnālistu federācijas (EŽF) biedri.

Starptautiskajā federācijā LŽA darbosies asociētā biedra statusā, kas asociācijas biedriem nodrošina visas SŽF biedru priekšrocības. Tostarp turpmāk LŽA biedri varēs saņemt arī SŽF izdotās starptautiskās preses kartes.

SŽF ir pasaulē lielākā žurnālistu organizācija, kas pārstāv vairāk nekā 600 000 mediju profesionāļus no vairāk nekā 180 organizācijām vairāk nekā 140 valstīs. Organizācija nodrošina kolektīvu rīcību žurnālistu apvienību atbalstam cīņā par taisnīgu samaksu, labiem darba apstākļiem un darba tiesību ievērošanu. Tā aktīvi iesaistās arī preses brīvības aizstāvēšanā, kā arī iestājas par politiskās un kultūras izpausmes brīvību.

EŽF savukārt aptver vairāk nekā 320 000 žurnālistu 45 valstīs. Organizācijas mērķis ir cīnīties par žurnālistu sociālajām un profesionālajām tiesībām. EŽF veicina un aizstāv tiesības brīvi izpausties un gūt informāciju, ko paredz Eiropas Cilvēktiesību konvencija.

LŽA dibināta 2010.gada 24.novembrī, piedaloties 56 biedriem dibinātājiem. Šobrīd asociācijā ir vairāk nekā 130 biedru. Asociācijas darbības galvenie mērķi ir uzlabot žurnālistu profesionālo vidi, aizstāvēt vārda un preses brīvību, veicināt diskusiju par profesionālajām un ētikas problēmām, aizstāvēt žurnālistu profesionālās, ekonomiskās un sociālās tiesības, uzlabot un attīstīt masu mediju likumdošanu, sekmēt un rūpēties par biedru profesionālo apmācību un izaugsmi, rūpēties par žurnālistu mūžizglītību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!