Madonas apkārtnes dvīņu un trīņu saiets notiks 29.janvārī pilsētas 2.vidusskolas telpās, BNS informēja Madonas bērnu un jauniešu centra metodiķe Līga Grāvīte.
Līdzdalībai pasākumā esot jau pieteikušies 25 dvīņu pāri, kā arī vieni trīņi.

"Saieta dalībnieki būs skolēni, kā arī skolotāji. Skolēnu dvīņu pāri pārsvarā ir no sākumskolas un pamatskolas klasēm. Ir tikai viens dvīņu pāris no Cesvaines ģimnāzijas - Inga un Aija Rudzinskas," piebilda Grāvīte.

Spriežot pēc pasākuma dalībnieku atsūtītajām anketām, kurās ir arī dvīņu un trīņu fotogrāfijas, Grāvīte secināja, ka "maz ir pilnīgi vienādo dvīņu", taču "līdzība un izteikta kopības sajūta ir". Tāpat arī netrūkstot kuriozu gadījumu no dvīņu dzīves, par ko arī ir pastāstīts aptaujas anketās.

No Barkavas pagasta līdzdalībai saietā esot pieteikusies kāda ģimene, kurā ir gan dvīņi, gan trīņi.

"Barkaviešu ģimenē vienai mammai ir gan dvīņi, kuri mācās 3.klasē, - Lelde un Kristaps Garanči, gan trīņi, kuri mācās 1.klasē, - Laura, Edgars un Jānis Āboliņi. Aptaujas anketā šīs ģimenes bērni raksta, ka viņiem dzīvē galvenā vērtība ir mīlestība, mamma, taisnība, rūpes par sevi, pasaule, Dievs," teic Grāvīte.

Viņa bilda, ka pārsvarā visi aptaujātie dvīņi anketā kā galvenās dzīves vērtības minējuši ģimeni, veselību, mājas, draudzību. Tikai viens bērns piebildis, ka vēlētos skaistas drēbes. Neviens kā dzīves vērtību nav minējis pārticību.

Pasākumā piedalīsies arī dvīņumāsas skolotājas - Dace Baņukalne - Dambrovska un Maija Baņukalne - Brašus. Abas strādā Sausnējas pamatskolā, viena bērniem māca latviešu valodu, otra ir skolotāja sākumskolas klasēs.

Saieta dalībnieki prezentēs savu vizītkarti, sniegs priekšnesumus. Speciāli viņiem skanēs koncerts, kurā piedalīsies Madonas ģimnāzijas zēnu vokālais ansamblis, Ļaudonas vidusskolas mazo skolēnu vokālais ansamblis "Rūķi". Rotaļas un atrakcijas pasākumā organizēs Barkavas pamatskolas skolēni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!