No 1. maija, salīdzinājumā ar apkures sezonas sākumu, Rīgā par 18,4% varētu samazināties siltumenerģijas tarifi, jo ir prognozēts dabasgāzes tarifu samazinājums, portālu "Delfi" informē "Rīgas Siltums" (RS). Vasaras sezonā siltumenerģijas tarifu samazinājums nozīmē maksas par silto ūdeni samazinājumu.

No 1. maija, salīdzinājumā ar apkures sezonas sākumu, Rīgā par 18,4% varētu samazināties siltumenerģijas tarifi, jo ir prognozēts dabasgāzes tarifu samazinājums, portālu "Delfi" informē "Rīgas Siltums" (RS).

Vasaras sezonā siltumenerģijas tarifu samazinājums nozīmē maksas par silto ūdeni samazinājumu. Šādu projektu RS esot nodevis izskatīšanai Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijai. A/s "Latvijas Gāze" RS esot norādījusi, ka dabasgāzes tirdzniecības cena būs 170 lati par kubikmetru .

Tādējādi gāzes tirdzniecības gala tarifs būs 195,93 latu par tūkstoti kubikmetru, kas ir par 17% zemāks, salīdzinot ar pašreizējo tarifu. RS arī norāda, ka jaunās dabasgāzes cenas siltumenerģijas tarifs tiek plānots 37,19 lati par megavatu, kas ir par 18,4% mazāk, salīdzinot ar 2008.gada oktobrī piemērojamo siltumenerģijas tarifu, vai par 11,8% mazāks, salīdzinot ar 2009.gada janvārī – aprīlī piemērojamo siltumenerģijas tarifu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!