Eiropas Komisijas programmas vistrūcīgākajām personām gaitā nākamgad maizes vietā plānots izsniegt kilogramu miežu putraimu mēnesī, liecina Zemkopības ministrijas izskatīšanai valdībā iesniegtais ziņojums.
Pēc Labklājības ministrijas sniegtās informācijas, nākamgad Latvijā būs 150 000 personu, kuru ienākumi uz vienu mājsaimniecības locekli būs līdz 24 latiem mēnesī. Lai nodrošinātu šīs personas ar vienu kilogramu miežu putraimu, būtu nepieciešamas 1800 tonnas putraimu.

Starpministriju darba grupā, kurā piedalījās Zemkopības, Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu, Labklājības, Veselības, Bērnu un ģimenes lietu ministriju, kā arī Lauku atbalsta dienesta un Rīgas Samariešu apvienības pārstāvji, esot nolemts, ka maize ir ekonomiski neizdevīgs produkts.

Darba grupa šādu lēmumu pamato ar to, ka maizei ir īss derīguma termiņš un ir nepieciešama bieža tās izdale. Tāpat darba grupa uzskata, ka maizes izdalei ir sarežģīta un dārga loģistika, turklāt maizes cepšanā ir nepieciešami vairāki produkti.

Ievērojot šos apsvērumus, darba grupa vienbalsīgi nolēmusi, ka 2007.gadā programmas vistrūcīgākajām personām gaitā vienreiz mēnesī tiks izsniegts kilograms miežu putraimu.

Latvija Eiropas Komisijas programmā pieteicās pērn februāra vidū. Programmas īstenošana Latvijā vēl nav uzsākta.

Valdība par darba grupas jaunajiem priekšlikumiem lems nākamnedēļ, 30.maijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!