Foto: DELFI
Bijušajam ģenerālprokuroram Jānim Maizītim, kuru Saeima pērn nepārvēlēja amatā, ir bijuši piedāvājumi kļūt par tiesnesi, taču viņš no tiem atteicies, paredzot, ka Saeimas balsojums par viņa apstiprināšanu būs negatīvs.

To Maizītis ceturtdien atzina intervijā Latvijas Radio.

"Ja pilnīgi godīgi, tad jā – man ir piedāvāts [kļūt par tiesnesi], bet tie apstākļi bija tādi, jāsaka, ļoti interesanti. Es labprāt darītu šo darbu un tādu piedāvājumu es būtu izskatījis visnopietnāk. Bet es ļoti labi apzinos, ka šis Saeimas vairākums ir vēl nelabvēlīgāks, nekā tas bija varbūt pirms gada," runājot par tiesnešu apstiprināšanai amatā nepieciešamo Saeimas balsojumu, teica bijušais ģenerālprokurors.

Maizītis arī atzina, ka gada laikā kopš viņa nepārvēlēšanas ģenerālprokurora amatā viņš nav juties laimīgs.

"Neesmu bijis laimīgs, jo es pēc šo pilnvaru beigšanas esmu ļoti daudz domājis – kad es pats pieteicos [atkārtoti kandidēt uz ģenerālprokurora amatu], tur bija vairāki principi, un tā situācija, kādā es nonācu... Es ļoti daudz domāju, vai vispār ir vērts par šādiem principiem domāt, tos realizēt un pierādīt, tā rīkojoties. Es varbūt neskaidri izsakos, bet ar šīm pārdomām es mocījos visu pagājušo vasaru," pastāstīja Maizītis.

Jau vēstīts, ka 9.Saeima pērn aprīlī slēgtajā balsojumā ar divu balsu pārsvaru neapstiprināja Maizīti ģenerālprokurora amatā trešajam pilnvaru termiņam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!