Foto: DELFI
Laikā, kad prokuratūru vadīja bijušais ģenerālprokurors Jānis Maizītis, viņam nav bijis iemeslu kritizēt jaunievēlēto iestādes vadītāju, prokuroru Ēriku Kalnmeieru, tā bijušais ģenerālprokurors otrdien norādīja intervijā Latvijas Radio.

Maizītis intervijā sacīja, ka Kalnmeiers ir profesionāls jurist, izmeklētājs, kura trumpis ir lielā pieredze tiesās izskatāmo lietu vadīšanā. Kalnmeiers vairāk kā desmit gadus vadīja tiesās iztiesājamo lietu nodaļu.

Jaunais ģenerālprokurors strādājis arī advokatūrā un tāpēc Maizītis norāda uz viņa sapratni par lietām no visu "ierakumu" pusēm. Intervijā Maizītis piebilda, ka tikai laiks rādīs, kā Kalnmeieram klāsies, vadot prokuratūru, jo iepriekš nevar prognozēt, kā cilvēki spriedzes situācijās rīkosies. Maizītis uzsvēra, ka ģenerālprokuroram pašam jāpieņem visi lēmumu, iztiekot bez konsultācijām.

Maizītis cer, ka Kalnmeiers spēs saglabāt prokuratūras neatkarību, pasargājot to no politiskās ietekmes. Viņš uzsvēra, ka iestādei nepieciešams arī lielāks finansējums, jo tā trūkuma dēļ ir nācies zaudēt daudzus labus darbiniekus.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka pirmdien Saeima aizklātā balsojumā bez debatēm ģenerālprokurora amatā apstiprināja prokuroru Kalnmeieru. Par viņu balsoja 54 deputāti, 25 bija pret, bet 12 deputāti balsojumā atturējās. Savukārt Maizīša pilnvaras beidzās 11.maijā un uz nākamo, jau trešo termiņu, Saeima viņu amatā neapstiprināja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!