Foto: F64
Valsts prezidenta Valda Zatlera teiktais sestdien precīzi sakrīt ar bijušā ģenerālprokurora desmit gadu pieredzi amatā, to otrdienas rītā intervijā Latvijas radio atzina bijušais ģenerālprokurors Jānis Maizītis.

"Atskatoties uz tiem desmit gadiem, man, diemžēl, jāsecina, ka daudzās lietās mēs esam atgriezušies 2000.gadu sākumā," pēc Zatlera uzrunas secinājis Maizītis, atzīstot, ka pēdējā gada notikumi liecina, ka esam atgriezušies desmit gadu vecā pagātnē.

Maizītis atzina, ka Latvijā ir ļoti ietekmīgu cilvēku, kurus viņš kā jurists nevēlējās dēvēt par oligarhiem. "Ir ļoti ietekmīgi cilvēki Latvijā, kuri traucē demokrātijas attīstību Latvijā, demokrātijas tādā klasiskā izpratnē, ka tā ir tautas pārstāvniecība," sacīja Maizītis. Viņš atzina, ka tīra politika diezvai ir kādā valstī, "tomēr kaut kādas robežas nedrīkst pārkāpt."

"Šiem atsevišķajiem cilvēkiem izmeklētāji grib pierādīt daudzus noziedzīgus nodarījumus, kuri ir labi plānoti, gudri paveikti," Maizītis raksturoja Latvijā par ietekmīgiem dēvētos cilvēkus.

Jau ziņots, ka, pamatojies uz Satversmes 48.pantu, Valsts prezidents Zatlers 28.maijā ierosināja atlaist Saeimu. Atbilstoši Satversmei 10.Saeima būs atlaista, ja tautas nobalsošanā par Saeimas atlaišanu nobalsos vairāk nekā puse no tiem vēlētājiem, kuri piedalīsies tautas nobalsošanā. Šajā gadījumā būs jāizsludina jaunas Saeimas vēlēšanas, kurām jānotiek ne vēlāk kā divus mēnešus pēc Saeimas atlaišanas.

Savā runā Zatlers akcentēja, ka 26.maija Saeimas balsojums, kas nedeva atļauju Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam veikt kratīšanu Saeimas deputāta Aināra Šlesera (PLL) dzīvesvietā, "ir kā sirēna, kas brīdina par nopietnu konfliktu starp likumdevēju un tiesisko varu". Saeima savā balsojumā izrādīja necieņu pret tiesu varu, uzsvēra Zatlers, un tā nav pirmā reize - 9.Saeima neapstiprināja amatā ģenerālprokuroru, kuru virzīja tiesu varas augstākā amatpersona.

Zatlers savā runā brīdināja par interešu grupu patvaļu un "demokrātijas privatizāciju".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!