Foto: LETA
Līdz ar naftas cenas kāpumu pasaulē Latvijas mājsaimniecībām dabasgāzes tarifi no nākamā gada pieaugs par 9% un 14%, pavēstīja dabasgāzes apgādes kompānijas "Latvijas gāze" (LG) preses sekretārs Vinsents Makaris.

Viņš informēja, ka mājsaimniecībām, kas dabasgāzi izmanto plītīs, tarifs no nākamā gada 1.janvāra palielināsies par 9%, savukārt mājsaimniecībām, kas dabasgāzi izmanto apkurē, tarifs būs par 14% augstāks, nekā pašlaik piemērotais.

Makaris piebilda, ka dabasgāzes cena nākamgad pieaugs līdz ar naftas cenu pieaugumu pasaulē ‒ tarifs mājsaimniecībām atbilst dabasgāzes tirdzniecības cenai līdz 210 latiem par tūkstoti normālkubikmetru (nm3).

No 1.jūlija dabasgāzes kubikmetra cena plītiņu lietotājiem ir 55 santīmi, bet apkures lietotājiem kubikmetra cena ir 34 santīmi.

Mājsaimniecībām dabasgāzes tarifi automātiski mainās divreiz gadā ‒ 1.janvārī un 1.jūlijā. Rūpnieciskajiem klientiem dabasgāzes tarifi mainās katru mēnesi. Tarifi mainās atkarībā no dabasgāzes iepirkuma cenas, kas ir piesaistīta naftas produktu cenām un valūtu attiecībām, kā arī atkarībā no krātuvē esošās dabasgāzes izmantošanas.

LG nodarbojas ar dabasgāzes iegādi, transportēšanu, uzglabāšanu, sadali un realizāciju. LG akcijas kotē "NASDAQ OMX Riga". Uzņēmuma lielākie īpašnieki ir Vācijas "E.ON Ruhrgas International", "Gazprom" un "Itera Latvija".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!