Izglītības un zinātnes ministrs Māris Vītols, kurš atlicis vairākas paša plānotās reformas, jūtas apmierināts ar paveikto ministra amatā un uzskata, ka atstājis labas iestrādes iespējamajam pēctecim.
"Ir izdevies gan palielināt skolotājiem algas, gan augstskolas pasniedzējiem algas. Ir izdevies nodrošināt pirmo reizi valsts pasūtījumu augstākai izglītībai, nosakot kurās profesijās un speciālitātēs uzņemot studentus par budžeta līdzekļiem," savu darbu ministra amatā kopš pērnā gada decembra raksturoja Vītols.

Ministrs piebilda, ka viņa vadības laikā uzsākti arī Pasaules bankas izglītības attīstības projekti Aizputē, Neretā, Viesītē, Gulbenē, Cēsīs. Savukārt vairāk kā 23 skolās uzsākti remontdarbi, lai ieekonomētu līdzekļus par komunālajiem maksājumiem.

"Tā kā darbs ir izdarīts liels, ir ļoti lielas iestrādes un nākamajam ministram būs vieglāk," uzskata Vītols.

Viņš arī atzina, ka viņam amatā pietrūcis atbalsta no prējām divām koalīcijas partijām un nākamajam, kas stāsies izglītības ministra postenī, novēlēja atbalstu no visas koalīcijas.

Neatkarīgi no tā, vai darbu nāksies turpināt Saeimā vai valdībā, Vītols turpināšot sekot uzsāktajiem darbiem.

Faktu, ka viņš izvirzīts sā gada Mērfija balvai, ministrs komentēja kā pazīmi tam, ka daudz kas ir darīts un saņeta veselīga kritika, ko "politiķi var uzņemt tikai ar humoru".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!