Pašreizējās laika prognozes liecina, ka Latvijā siltāks kļūs marta pirmajās dienās, kad vietām var iestāties arī neliels atkusnis.

Dienas laikā siltāk kļūs 2.martā, kad Zemgales pusē gaisa temperatūra būs ap nulle grādiem, bet jūras piekrastē dienā būs no mīnus 1 līdz mīnus 2 grādiem, savukārt 3.martā vietām gaisa temperatūra jau varētu pakāpties līdz plus 1 grādam, informēja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķi.

Tomēr par to, ka Latvijā iestāsies stabils atkusnis, vēl spriest nevar. Dienās, kad gaisa temperatūra pietuvosies nullei, gaidāmi arī nokrišņi - neliels sniegs un slapjš sniegs.

Līdz marta sākumam gan naktī, gan arī dienā pieturēsies sals. Naktī uz 25.februāri un no rīta Latvijā vietām gaisa temperatūra noslīdēs līdz mīnus 25, mīnus 27 grādiem. Savukārt pēc sestdienas naktīs gaisa temperatūra, visticamāk, vairs zem mīnus 20 grādiem nenoslīdēs, saglabājoties robežās no mīnus 15 līdz mīnus 17 grādiem.

Jau ziņots, ka februārī trīs reizes vairākās meteoroloģisko novērojumu stacijās naktī un no rīta pārspēti ilggadējie minimālās gaisa temperatūras rekordi. Jauni attiecīgās nakts zemākās gaisa temperatūras rekordi sasniegti naktī uz 15.februāri, 18.februārī un 24.februāri.

Šā gada visaukstākā ziemas nakts bija uz 15.februāri, kad Zosēnos gaisa temperatūra pirmo reizi šai ziemā pārsniedza mīnus 30 grādus, no rīta sasniedzot mīnus 30,1 grādu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!