Martā sākās parakstu vākšana par tautas tiesībām atlaist Saeimu. Tā izrādījās veiksmīga, ko nevar teikt par tai sekojušo referendumu vasarā.

Finanšu ministrs Atis Slakteris martā teica tā: " Skaitļi skaidri demonstrē Latvijas īstenoto stingro fiskālo politiku. Latvijas valdība ekonomikas straujās gaitas mazināšanai bremzes pedāli ir nospiedusi ļoti saprātīgi. Ir skaidri redzams, ka inflācijas mazināšanas plāna īstenošana ir sekmējusi ekonomikas līdzsvarotu atdzišanu."

Ja ministra vārdi tagad gada nogalē izskatās, maigi sakot, paralēlā pasaulē esoši, tad bija jau arī patiešām par ko priecāties Latvijas ekonomikas sakarā. Martā tika veikts "Eurostat" apkopojums, kas liecināja: Latvijas eksports 2007.gadā, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, palielinājies par 23% - līdz sešiem miljardiem eiro, kas starp visām Eiropas Savienības dalībvalstīm ir otrais augstākais pieauguma rādītājs.

Labas vēstis marts atnesa arī visiem tiem ļaudīm, kas reiz gaidīja brīvu Latviju, lai varētu justies bez dzelzs aizkariem piederīgi pasaulei. Martā lidostā tika atvērta pēdējā robeža, kas Latviju atdalīja no pārējām 24 Šengenas līguma dalībvalstīm. Savukārt ārlietu ministrs Māris Riekstiņš un ASV tēvzemes drošības ministrs Maikls Čertofs svinīgi parakstīja saprašanās memorandu par bezvīzu režīma ieviešanu ar ASV.

KNAB aizturēja Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta vadītāju Pēteri Stranci, kurš vēl februārī teica, ka Domes struktūrās KNAB vairs neesot, ko aizturēt.

Igaunijas būvuzņēmums "Merko" martā pauda gatavību uzcelt Latvijas Nacionālās bibliotēkas jeb "Gaismas pili" par 40% lētāk, nekā iepriekš izskanējušie cenu piedāvājumi, taču Latvijas pusei tas bija vienalga, jo kompāniju izslēdza no konkursa kā neatbilstošu pretkorupcijas principiem.

Foto šeit!

Kā viss, kam pieķeras hiperaktīvais satiksmes ministrs Ainārs Šlesers, sparīgi turpināja virzīties uz priekšu "Lattelecom" īpašnieka meklēšanas jautājums. Šlesers piedāvāja apmainīt "TeliaSonera" piederošās "Lattelecom" daļas pret Latvijas Valsts radio un televīzijas centram piederošajām "Latvijas Mobilā telefona" daļām, kā rezultātā LMT nonāktu skandināvu koncerna kontrolē, bet valsts pārņemtu "Lattelecom".

Nacionālā radio un televīzijas padome Latvijas Televīzijas ģenerāldirektora amatā apstiprināja līdzšinējo ģenerāldirektora pienākumu izpildītāju Edgaru Kotu.

Par spīti slavenajai sazvērestības teorijai, ka Latvija pārdevusies "Gazprom", ekonomikas ministrs Kaspars Gerhards martā paziņoja, ka ogļu elektrostacijas būvniecība attiecībā pret gāzes staciju ir prioritāra. Gerhards uzsvēra, ka tikai ogļu elektrostacija var pilnībā apmierināt Latvijas vajadzības gan no drošības, gan no resursu piegādes viedokļa - ogles Latvijai var piegādāt vairāki piegādātāji, kamēr gāzi tikai Krievija.

Uzņēmējs Igors Ivanovs tika apcietināts par savas sievas slepkavības organizēšanu. Policija sāka meklēt Jūrmalā mīklainos apstākļos pazudušo Krievijas izcelsmes ASV pilsoni, miljonāru Leonīdu Rožeckinu. Bet Daugavpils nokļuva visas pasaules vadošo mediju uzmanības centrā, jo tur notika Holivudas scenārija cienīgs atgadījums - atradās pirms 16 gadiem nozagts bērns.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!