Mārupes pašvaldība iegādājusies divus nekustamos īpašumus – zemes gabalu Vējiņu ielā 8 un jaunbūvi Pērses ielā 16a, kur plānots būvēt bērnudārzus, portālu informēja Mārupes novada domē.

Iemesls jauno bērnudārzu tapšanai ir tāds, ka aizvien vairāk jaunu ģimeņu par savu mājvietu izvēlas tieši Mārupes novadu, akcentē domes priekšsēdētāja vietniece Līga Kadiģe. Novadā esot īpaši liels skaits pirmsskolas un sākumskolas vecuma bērnu, tāpēc visupirms jāparūpējas tieši par viņu vecuma izglītības pieejamību.

Viens no iegādātajiem nekustamajiem īpašumiem ir zemesgabals 2ha platībā Vējiņu ielā 8, kur pašvaldība paredzējusi uzbūvēt bērnudārzu. Tas tiks būvēts, par pamatu ņemot bērnudārza "Zeltrīti" projektu, kuru pašvaldība savulaik saņēmusi dāvinājumā no projekta autora.

Paredzēts, ka bērnudārzā būs 12 grupiņas bērniem no 3 gadu vecuma, tādējādi nodrošinot pirmsskolas izglītības pakalpojuma pieejamību 280 novada bērniem, kā arī darbavietas vairāk nekā 50 darbiniekiem.

Tepat plānots ierīkot gan sporta laukumu, gan bērnu vecumiem atbilstošus rotaļu un atpūtas laukumus ar dažādiem segumiem.

Otrs pašvaldības iegādātais īpašums, Pērses ielā 16a, ir jaunbūve. To plānots pārbūvēt par pirmskolas izglītības iestādi bērniem vecumā no pusotra līdz trim gadiem.

Te varēs izvietot 6 nelielas grupiņas ar 14 bērniem katrā. Pavisam izglītošanās iespēja būs nodrošināta vairāk nekā 80 bērniem. Šis bērnudārzs iecerēts kā bērnudārza "Lienīte" filiāle. Intensīvi tiekot domāts, kā tik mazu audzēkņu grupiņas aprīkot, jo pašvaldībai līdz šim nav pieredzes tik mazu bērnu aprūpē, sacīja Kadiģe.

Tieši šis iecerētais bērnudārzs ir prioritārs. Pašlaik notiek iepirkums projektēšanai. Bērnudārzu paredzēts atvērt gada beigās vai nākamā gada sākumā. Paralēli rit darbs pie Vējiņu ielas bērnudārza projekta uzlabošanas. Tas varētu būt gatavs šī gada rudenī, savukārt būvniecības darbi varētu tikt pabeigti vēl pēc gada.

Abu projektu īstenošanai pašvaldība nepieciešamos finanšu līdzekļus paredzējusi aizņemties Valsts kasē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!