Foto: LETA

Mārupes pašvaldība laiku pa laikam saņem sūdzības no iedzīvotājiem par to, ka autovadītāji, pārvietojoties pa novada ielām, pārkāpj ceļu satiksmes noteikumus, pārsniedzot atļautā braukšanas ātruma ierobežojumus.

Tādēļ, lai konstatētu situāciju, kā arī izvērtētu, kādi papildus satiksmes drošības uzlabojumi būtu jāievieš, pašvaldība ir iegādājusies automašīnu plūsmas kontroles iekārtu.

Iekārta ļauj noteikt automašīnu intensitāti konkrētā ceļa posmā, izrēķināt automašīnu ātrumu un noteikt mašīnu gabarītus. Iegūtie dati var būt par pamatu, lai veiktu uzlabojumus dažādās ar satiksmes drošību saistītās jomās, kā arī lūgtu Ceļu policiju veikt pastiprinātu uzraudzību novada ielās.

Iekārta līdz šim tikusi uzstādīta jau vairākās pašvaldības ielās, gūstot priekšstatu par esošo situāciju un autovadītāju ieradumiem. Tāpat tā tikusi izmantota, lai izvērtētu sasniegtos rezultātus pēc dažādu ceļu satiksmes drošības uzlabojumu ieviešanas.

Viena no ielām, kurā tika veikti satiksmes mērījumi, bija Lielā iela, kurā ir intensīva satiksme un, pēc iedzīvotāju teiktā, novēroti atļautā braukšanas ātruma pārkāpumi. Mērījumu rezultātā ātruma pārkāpumi tiešām tika konstatēti un iegūtā informācija tika nodota Valsts policijas Ceļu policijai, kura pēc pašvaldības saņemtās informācijas, izmantojot atklātu satiksmes novērošanas un kontroles metodi, novembrī un decembrī veica pastiprinātu uzraudzību šajā ielā. Rezultātā par ātruma režīma neievērošanu tika pieņemti 16 lēmumi par administratīvā procesa uzsākšanu.

Ceļu policija arī turpmāk savu iespēju robežās Lielo ielu iekļaus patrulēšanas maršrutā, lai tiktu novērsti likumpārkāpumi un personas, kuras pārkāpj noteikumus, tiktu sauktas pie atbildības normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā, skaidro Mārupes pašvaldība.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!