Foto: Publicitātes foto
Marta trešajā nedēļā, svinot savu ceturto dzimšanas dienu, biedrība "Mārupes uzņēmēji" tikās, lai atskatītos uz paveikto un nospraustu jaunus uzdevumus 2014. gadam. Viens no uzņēmēju mērķiem ir tuvināties novadniekiem un palīdzēt īstenot viņu vajadzības un intereses, portālam "Delfi" pastāstīja biedrības pārstāvis Silvestrs Savickis.

"Trīs gadi ir robežšķirtne, kurai pienākot, ir jāsaprot vai organizācija ir pildījusi savu misiju vai tai nepieciešams restarts," teic biedrības līdzšinējais valdes priekšsēdētājs Normunds Čiževskis.

Kā galvenos sasniegumus aizvadītajā periodā biedrība atzīmē izglītības programmu "Par 2 stundām zinošāks" realizēšanu un sadarbības nodibināšanu ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameru (LTRK), kā arī uzsākot sadarbību ar novada administrāciju, sniedzot tai atbalstu uzņēmējdarbības jautājumu risināšanā, tostarp arī Mārupes uzņēmēju dienu organizēšanu.

2014. gada biedrības galvenie uzdevumi būs turpmāka uzņēmējdarbības vides sakārtošana un savas ietekmes stiprināšana gan novadā, gan valsts mērogā, jaunu augstas kvalitātes pakalpojumu sniegšana saviem biedriem un tuvināšanās novada iedzīvotājiem, palīdzot realizēt arī viņu vajadzības un intereses.

Ievēlēta arī jaunā biedrības valde piceu cilvēku sastāvā. Valde darbu turpinās līdzšinējais valdes priekšsēdētājs Normunds Čiževskis (SIA Bizpro) un Pēteris Pikše (z/s Purkalni, arī Mārupes novada domes deputāts). Par jaunajiem valdes locekļiem ievēlēti Andris Aniņš (SIA Veselības centrs Nika), Sanita Āķe (SIA AA Energy Windows) un viens no biedrības dibinātājiem Kārlis Bodnieks (SIA Prolux).

Biedrība "Mārupes uzņēmēji" dibināta 2011. gadā, tās sastāvā ir vairāk nekā 50 Mārupes novadā strādājoši uzņēmumi. To vidū mazie un vidējie komersanti, kā arī uzņēmumi ar miljonu apgrozījumu un kuriem ir tieša ietekme uz valsts ekonomikas attīstību, kā Starptautiskā lidosta Rīga, Kreiss, ALSO Latvia un citi.

Kopējais biedrības uzņēmumu apgrozījums 2012. gadā sasniedza 250 miljonus eiro un tās uzņēmumi kopumā nodarbināja vairāk nekā 4000 cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!