Pēc gandrīz mēneša meklēšanas Krievijas tiesībsargājošās iestādes naktī uz trešdienu Maskavā aizturējušas divus jauniešus, kuri liecinājuši par seksuālu sakaru ar iekšlietu ministru Mareku Segliņu, kad abi bijuši nepilngadīgi.
To apliecināja Ģenerālprokuroratūras virsprokurors Modris Adlers.

Prokuratūra pret viņiem ierosinājusi krimināllietu par nepatiesu ziņu sniegšanu un prasīs viņu izdošanu. Adlers sacīja, ka policija un prokuratūra jau ir veikušas nepieciešamo saskaņošanu un sagatavojusi nosūtīšanai uz Krieviju nepieciešamos dokumentus izdošanai.

Tomēr kad tas varētu notikt, Adlers neprognozēja, jo tā esot Krievijas kā suverēnas valsts darīšana.

Jaunieši, kuri prokuratūrā nonāca ar parlamentārās izmeklēšanas komisijas starpniecību, snieguši liecības un arī konfrontēti ar ministru, kas viņu liecības nosaucis par meliem un paziņojis, ka Segliņš viņu liecības nosaucis par meliem un paziņojis, ka viņam nekad dzīvē nav bijis neviena homoseksuāla sakara. Segliņš pauda viedokli, ka to varētu būt noorganizējis parlamentārās izmeklēšanas komisijas vadītājs Jānis Ādamsons. Ādamsons trešdien teica, ka par jauniešu aizturēšanu neko nezina.

Pēc liecību sniegšanas jaunieši devās uz Krieviju un pastāv vairākas versijas, kādēļ - gan bēgšana, gan darba meklējumi.

Jaunieši apgalvojuši, ka viņiem ar Segliņu bijis trīspusējs dzimumakts. Jau pēc izbraukšanas no Latvijas viens no viņiem telefonintervijā LNT sacīja, ka no savām liecībām neatsakās un uz viņiem tiekot izdarīts spiediens ar mērķi mainīt liecības.

Ģenerālprokuratūrā, kur notikusi konfrontācija ar Segliņu, viņiem esot vaicājuši, kam viņiem tas nepieciešams. Jaunietis pauda pārliecību, ka prokuratūra domā - viņi ir uzpirkti, viņiem kāds par šī liecībām maksā un viņi pilda kāda pasūtījumu.

Visas darbības esot vērstas uz viņu "salaušanu" un viņi pat nebrīnīšoties, ja uz viņiem izdarīs fizisku spiedienu, lai mainītu liecības, piekaus vai pat nositīs. Prokuratūra prasot, lai viņi maina liecības, saka, ka ir apmelojuši, nav atpazinuši.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!