Latvijas masu arodbiedrība uzskata, ka Veselības ministrijas vilcināšanās izstrādāt pamatnostādnes par cilvēkresursu attīstību veselības aprūpē liek domāt, vai veselības ministrija ir ieinteresēta attīstīt veselības aprūpi un risināt tās problēmas, teikts Māsu arodbiedrības paziņojumā.
Veselības ministrijai tika uzdots izstrādāt un līdz 1.decembrim iesniegt Ministru kabinetā programmu par cilvēkresursu attīstību veselības aprūpē. Taču tas nav darīts un ministrija lūdz pagarināt izstrādes termiņu. Veselības ministrija lūgumu pamato ar to, ka, izstrādājot cilvēkresursu attīstības programmu, ir nepieciešams detalizēti noteikt veicamos uzdevumus, termiņus uzdevumu īstenošanai un uzdevumu izpildei piešķirto un papildus nepieciešamo finansējumu.

Ņemot vērā to, ka ministrijai jāizstrādā nepieciešamā ārstniecības personu skaita un izvietojuma plānošanas principi un metodika, jāizveido plāns veselības aprūpes speciālistu izglītības sistēmas un sociālo garantiju sistēmas pilnveidošanai, kā arī jāaprēķina realizācijai nepieciešamos finanšu līdzekļus, ir lūgts pagarināt programmas iesniegšanas termiņu Ministru kabinetā līdz 1.jūlijam.

Jau šobrīd Latvijas Māsu Arodbiedrība ir konstatējusi, ka operāciju māsām vairāk nepastāv specializācijas kursi, tas nozīmē, ka pieņemot Ministru kabineta noteikumus par medicīnas profesionālās izglītības centra sniegto maksas pakalpojumu cenrādi, šīs profesijas speciālisti nav nepieciešami jo operāciju māsu specializācija netiek vairs finansēta.

Latvijas Māsu Arodbiedrība aicina Veselības ministriju publiskot jau paveiktos darbus saistībā ar izpildi "Par pamatnostādnēm "Cilvēkresursu attīstība veselības aprūpē"" un tikai tad lūgt pagarināt termiņu.

Latvijas Māsu Arodbiedrība uzskata, ka vilcināšanās un termiņa pagarināšana nerisina veselības aprūpes attīstību tikai pretēji liek domāt vai veselības ministrija ir ieinteresēta to darīt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!