Pēc vakar valdībā pieņemtā lēmuma atļaut Latvijā tirgot gan ierasto galda un vārāmo sāli, gan jodēto sāli, “VP Market” veikalos sāls pirkšana nedaudz ir pierimusi, taču joprojām garšviela tiek pirkta neierasti lielos apjomos, sacīja uzņēmuma preses sekretārs Ivars Andiņš.
Pēc viņa teiktā, vakar veikalos nopirkts astoņas reizes lielāks sāls apjoms salīdzinājumā ar pāris nedēļu iepriekš “VP Market” veikalos dienā iegādāto piedevas apjomu.

Šodien salīdzinājumā ar vakardienu “VP Market” veikalos nopirkts par 12% mazāk sāls. Taču joprojām iegādātie sāls apjomi ir lieli - nopirktā sāls apjoms ir vairāk nekā septiņas reizes lielāks salīdzinājumā ar parasti iegādātajiem garšvielas apjomiem.

“Ja sāls pirkšana samazinās, tad ļoti lēni. Ļoti daudz cilvēku, drošs paliek nedrošs, nolemj nopirkt sāli,” sacīja Andiņš, atzīstot, ka loģiski būtu, ka pēc vakar valdībā pieņemtā lēmuma sāls pirkšana samazinātos vairāk nekā patlaban.

Pēc tam, kad Ministru kabineta (MK) komiteja pagājušā nedēļā akceptēja ieceri no septembra Latvijā tirgot tikai jodētu sāli, veikalos pircēji sāka masveidā izpirkt vārāmo sāli. Veselības ministrija gan atteicās no ieceres Latvijā atļaut tirgot tikai jodētu galda un vārāmo sāli, ko vakar atbalstīja arī MK.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!