Foto: Shutterstock

Svētdien, 8. maijā, Rīgas kultūras centros un baznīcās māmiņām, kā arī vecmāmiņām par godu notiks vairāki koncerti un sirsnīgi pasākumi, portālu "Delfi" informēja Rīgas domes pārstāvji.

Portāls "Delfi" piedāvā Mātes dienai veltīto svētku programmu Rīgā:

  • No plkst. 11 līdz plkst.18 Vērmanes dārzā lieli un mazi apmeklētāji aicināti veidot Māmiņdienas koku, kurā tiks iekārti sirsnīgākie vēlējumi māmiņām. Bērniem būs bezmaksas piepūšamās atrakcijas, fotografēšanās ģimenēm un muzikāli priekšnesumi.
  • Plkst. 12 Brīvības gatvē 266 notiks svētku koncerts "Ar mīlestību māmiņai ", kurā uzstāsies VEF Kultūras pils kolektīvi.
  • Plkst. 13 "Mazajā ģildē" un Kultūras centrā "Iļģuciems" būs iespēja apmeklēt kādu no svētku koncertiem. "Mazajā ģildē" būs koncerts "Ar saules zaķēniem rotaļāties", kurā uzstāsies bērnu popgrupa "Podziņas" kopā ar aktrisi Vitu Baļčunaiti un komponistu Valdi Zilveri.
  • Plkst.14 Kultūras centrā "Imanta" apmeklētājus priecēs soliste Aija Andrejeva un instrumentālā grupa koncertā "Soļi", kā arī skatītājiem būs iespēja vērot koncertuzvedumu "Laimes lācis", kurā piedalīsies bērnu popgrupa "Ildzēni" un teātra studijas "Rampa" dalībnieki.
  • Plkst. 15 Kultūras pilī "Ziemeļblāzma", koncertā "(t)Elpa" uzstāsies "Jasmīnas koris", laikmetīgās dejas kompānijas "Ārā" dejotāji, Renārs Kaupers, Viktorija Pakalniece, Asnate Rancāne, Elīna Seile, Stasis Judins, Raimonds Tiguls, diriģenti Aita Ikauniece un Jānis Strapcāns.
  • Plkst.15 Rīgas Domā būs labdarības koncerts "Uzzied eņģeļu koks", kurā piedalīsies Emīla Dārziņa jauktais koris, Ādažu mūzikas un mākslas vidusskolas saksofonistu kvintets, Zane Gudrā un Aivars Gudrais. Koncertu rīko Bērnu paliatīvās aprūpes biedrība sadarbībā ar kustību "Mans Doms". Ieeja koncertā būs par ziedojumiem.
  • Plkst.17 Rīgas Sv. Pētera baznīcā notiks koncerts "Cik pasaule šī ir skaista". Koncerta apmeklētāji varēs redzēt Jāzepa Mediņa Rīgas 1. Mūzikas skolas meiteņu kora "Vivace" un mūzikas skolas 1. un 2. klašu meiteņu ansambļa, kā arī perkusionista Mārtiņa Miļevska sniegumu. Koncerts sāksies plkst. 17.00.
  • Mātes dienā uz svētku ekskursiju apmeklētājus gaida arī muzejā "Rīgas Jūgendstila centrs".

Nedēļu vēlāk, 15. maijā, iedzīvotājiem būs iespēja apmeklēt arī Starptautiskajai ģimenes dienai veltītus sarīkojumus. Ieeja svētku pasākumos ir bez maksas, portālu "Delfi" informēja Rīgas domes pārstāvji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!