Jaunajā mācību gadā mazā skolēnu skaita dēļ pirmās klases neatvērs piecās Rīgas skolās, kurās pamatā mācību valoda ir krievu. Rīgas Skolu valde sagatavojusi šādus priekšlikumus Rīgas domes Izglītības, jaunatnes lietu un sporta komitejai, kura tos izskatīs 24.maijā.
Viena no tām ir 17.vidusskola ar krievu mācībvalodu, kurā minimālā skaita - 18 skolēnu - vietā pieteikušies tikai 12. Turklāt no mikrorajona pieteikts tikai viens bērns. Skolu valde pieteikto bērnu vecākiem iesaka doties uz Rīgas 10. vidusskolu (Lenču iela 1), 13. vidusskolu (Pulkveža Brieža ielā 25) vai 22.vidusskolu (Bruņinieku 10), vai uz jebkuru citu skolu, kur ir brīvas vietas.

Rīgas 42.vidusskolā (arī ar krievu mācību valodu) pirmajā klasē nav pieteicies neviens bērns. Šajā skolā jau sen ir bijusi klašu piepildījuma problēma. Latgales priekšpilsētā pirmo klasi neatvērs Rīgas 57.vidusskolā (krievu mācību valoda) Slāvu ielā 2. Tajā pieteikti tikai desmit bērni, kurus Skolu valde aicina doties mācībās uz tuvajām Rīgas 72. un 75.vidusskolu. Sakarā ar to, ka Brekšu pamatskolu (mācību valoda - krievu) iecerēts slēgt no jaunā mācību gada, šajā skolā nebūs pirmās klasītes. Pagaidām Rīgas dome gan nav pieņēmusi šādu lēmumu, tādēļ Skolu valde paziņo, ka šajā skolā nevajadzētu atvērt pirmo klasi, jo arī šeit ir maz pieteikto bērnu. Skolā vispār ir ļoti maz skolēnu, jo agrāk šajā vietā mitinājās PSRS militāristi, kuri šobrīd jau atstājuši Latviju.

Pirmās klasītes latviešu bērnu plūsmai nebūs Rīgas Imantas eksperimentālajā sākumskolā, kurā pieteikti tikai seši bērni 18 nepieciešamo vietā. Krievu bērniem jaunajā mācību gadā šajā izglītības iestādē būs pirmā klase.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!