Foto: Publicitātes foto
Mecenāts Boriss Teterevs un Rīgas Stradiņa universitāte (RSU) pirmdien parakstīja nodomu protokolu, kas paredz piešķirt universitātei aptuveni 200 000 latu un izveidot "Mecenāta Borisa Tetereva stipendijas medicīnā", "Inteliģences akadēmiju" un "B. Tetereva pētnieciskā atbalsta grantu".

''Moderna un efektīva medicīna visos laikos ir bijis viens no būtiskiem jautājumiem. Es pats esmu absolvējis tajā laikā Medicīnas akadēmiju, tādēļ zinu, cik studentiem finansiāli sarežģīti ir ilgie mācību gadi, tādēļ tagad, kad varu atbalstīt spējīgus studentus, esmu patiešām priecīgs. Šī ir arī investīcija nākotnē, jo jautājums par sabiedrības novecošanos Eiropā ik gadu kļūst arvien aktuālāks," norāda Teterevs.

Nodomu protokols, ko parakstīja RSU Absolventu asociācijas valdes priekšsēdētājs Romans Lācis, RSU rektors Jānis Gardovskis, un mecenāts Boriss Teterevs, paredz sadarboties, lai palīdzētu sagatavot augstas kvalitātes medicīnas un veselības aprūpes speciālistus Latvijai, Eiropas Savienībai un visai pasaules sabiedrībai. Tāpat tiekties uz to, lai studiju laikā iegūtās zināšanas, prasmes un attieksme būtu atbilstoša Eiropā pieņemtām prasībām un humānām tradīcijām un veidotu stabilu pamatu mūžizglītībai.


Jau septembrī tiks izsludināta pieteikšanos uz pirmajām "Mecenāta Borisa Tetereva stipendijām medicīnā". Stipendiju mērķis ir palīdzēt spējīgiem jauniešiem iegūt konkurētspējīgu medicīnas izglītību, kuru finansiālais nodrošinājums ir ierobežots. Paredzēts, ka ik gadu tiks piešķirtas trīs jaunas studentu stipendijas, tā pakāpeniski kāpinot stipendiju skaitu. Stipendiāti saņems 250 latu ik mēneša stipendiju un portatīvo datoru, kas atvieglos studiju procesu.

"Inteliģences akadēmija" ir projekts, kas veidots īpaši Rīgas Stradiņa universitātes studentiem, absolventiem, kā arī jebkuram sabiedrības loceklim, kurš vēlēsies apgūt šo neformālās izglītības programmu. Tās mērķis ir papildu akadēmiskajai izglītībai sniegt tādu zināšanu un prasmju kopumu, kas ir nepieciešamas karjeras attīstībai un veido personu par personību un inteliģentu sabiedrības locekli. Programma ietver zināšanu sniegšanu par mākslu, kultūru, mūziku, uzvedības etiķeti, diplomātiju, balles deju teoriju un pamatus, u.c.. "Inteliģences akadēmija" darbību uzsāks šā gada 13. oktobrī, tā būs bez maksas.

"B. Tetereva pētnieciskā atbalsta granta" mērķis ir atbalstīt RSU studentu dalību starptautiskās veselības aprūpes nozares konferencēs ārpus Latvijas, prezentējot savus zinātniski pētnieciskos darbus, tādejādi palielinot RSU studentu konkurētspējīgumu un veicināt studentu zinātnisko aktivitāti.

Teterevs ir Rīgas Stradiņa universitātes (tolaik – Rīgas Medicīnas institūts) 1980. gada absolvents. Piešķirto grantu pārvaldīs RSU Absolventu asociācija, sadarbībā ar Rīgas Stradiņa universitāti un Borisa un Ināras Teterevu fondu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!