Foto: LETA

Ārstniecības iestādēm atsākot sniegt plānveida palīdzību un vienlaikus turpinoties Covid-19 dēļ noteiktajiem drošības pasākumiem, sagaidāms, ka medicīnas pakalpojumu sniegšanas laiks pagarināsies, šorīt Latvijas Radio atzina Nacionālā veselības dienesta (NVD) Ārstniecības pakalpojumu departamenta direktora vietniece Līga Gaigala.

Gaigala skaidroja, ka pacientu apkalpošanas tempi samazināsies, jo pēc pacientu vizītēm ārstniecības iestādes veiks rūpīgāku dezinfekciju nekā pirms Covid-19 epidēmijas sākuma.

NVD nav precīzas informācijas, cik būtiski ir pieaugušas gaidīšanas rindas uz pakalpojumiem, kuru sniegšana uz laiku bija apturēta.

Gaigala informēja, ka tagad prioritāri pakalpojumus saņems tie, kuriem pienākusi rindas kārtība, bet tie, kuriem ārkārtas situācijas laikā pakalpojumu atteica, ir ierakstīti gaidīšanas sarakstā un ārstniecības iestādes meklēs iespējas viņiem nodrošināt pakalpojumus.

NVD pārstāve atkārtoti aicināja pacientus visus ar pierakstu pie ārstiem saistītos jautājumus vispirms risināt attālināti - zvanot vai elektroniski, nevis uzreiz dodoties uz ārstniecības iestādēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!