Ja tuvākajā laikā nemainīsies situācija ar veselības aprūpes sistēmas finansējumu, veselības aprūpe būs jātuvina maksas medicīnai un iedzīvotājiem maksa par medicīnas pakalpojumiem būtiski pieaugs.
To piektdien preses konferencē pavēstīja Latvijas Ārstu biedrības prezidents Viesturs Boka, piebilstot, ka tas iespējams, tikai pieņemot politisku lēmumu. Viņš paskaidroja, ka pacientu iemaksa, kas ir iedzīvotāju reālie maksājumi par medicīniskajiem pakalpojumiem, no pašreizējiem 15% varētu pieaugt vismaz līdz 30%.

Pašreizējo situāciju veselības aprūpē mediķi vērtē kā ļoti dramatisku un esošu "tuvu kraham", tomēr streikot negatavojas.

Tomēr valdības attieksme pret veselības aprūpi, visticamāk, nemainīsies, kamēr iedzīvotāji būs apmierināti ar medicīnas pakalpojumu līmeni, ko saņem, uzsver mediķi. Tāpēc mediķu organizāciju vadītāji aicina iedzīvotājus aktīvi cīnīties par tiesībām saņemt kvalitatīvus medicīnas pakalpojumus, lai mainītu valsts attieksmi pret veselību.

Finansējums samazinājies par sešiem miljoniem latu

2001.gadā veselības aprūpei paredzēts par sešiem miljoniem latu mazāks finansējums, kas, esot līdzvērtīga nepieciešamībai slēgt piecas līdz desmit Latvijas slimnīcas.

To naudas summu, ko valdība nesamaksā veselības aprūpes sistēmai ar ļoti zemām medicīnas pakalpojumu cenām, samaksā iedzīvotāji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!