Sestdien mediķiem bijis daudz darba - cilvēki cietuši ugunsgrēkos, autoavārijās, kā arī guvuši dažādas sadzīves traumas, pastāstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Ilze Bukša.

Latgalē 37 gadus vecai sievietei savā darba vietā strādājot ar mehānisku ierīci, roka pakļuvusi zem preses. Negadījumā smagi sadragāta plauksta un notikusi pirkstu amputācija.

Latgalē kādai 64 gadus vecai sievietei uzbrucis pašas suns, kuru saniknojusi nejauša saskarsme ar elektrisko ganu. Suns meties virsū sievietei un sakodis rokas un kājas. Cietusī nogādāta slimnīcā.

Kurzemē 17 gadus vecs jaunietis nokritis no trešā stāva un guvis galvas traumu. Savukārt 71 gadu vecs vīrietis iezāģējis sev rokā, nopietni to savainojot.

Vidzemē kāds 74 gadus vecs vīrietis gājis bojā makšķerēšanas laikā, apgāžoties laivai. Vidzemē 14 gadīgs zēns guvis nopietnus roku un kāju apdegumus, jo mēģinājis kaut ko dedzināt netālu no trauka ar benzīnu, kas uzliesmojis.

Vidzemē nopietnas traumas guvusi 17 gadus veca jauniete, nokrītot no trešā stāva. Cietusī nogādāta slimnīcā ar lūzumiem, smadzeņu satricinājumu un vēdera traumu.

Vidzemē automašīnā notriekusi kādu velosipēdistu, kurš guvis smagas traumas. Tāpat Vidzemē kāds vīrietis dzīvojamās mājas ugunsgrēkā saindējies ar dūmiem.

Vidzemē arī kādam vīrietim, kurš guvis smagu politraumu, bija nepieciešama Nacionālo bruņoto spēku helikoptera palīdzība pārvietošanai uz slimnīcu.

Zemgalē smagu politraumu guvis 50 gadus vecs motociklists, kura spēkrats saslīdējis un viņš no tā nomests.

Zemgalē autoavārijā cietuši pieci cilvēki, kuri guvuši politraumas. Notikuma vietā strādājušas piecas mediķu brigādes.

Kā pastāstīja Bukša, mediķiem bijusi smaga dežūra. Daudzi cietušie no reģioniem vesti uz specializētajiem medicīnas centriem Rīgā.

Kopā sestdien bijuši 1272 izsaukumi, no kuriem 221 saistīts ar dažādām traumām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!