Foto: DELFI
2001. gadā reģistrētās Bauskas novada Bruknas "Kalna svētību kopienas" nodokļu parāds šā gada augusta sākumā bija 6 306 eiro, liecina "Lursoft" pieejamā informācija.

Savukārt šā gada 23. aprīlī biedrībai atņemts sabiedriskā labuma organizācijas statuss. Valsts ieņēmumu dienestā (VID) portālam "Delfi" sacīja, ka sabiedriskā labuma organizācijas statuss organizācijai anulēts, pamatojoties uz pašas biedrības iesniegumu par statusa atņemšanu.

Kā liecina VID publiski pieejamā informācija, sabiedriskā labuma organizācija statuss organizācijai anulēts vairākkārt. Pirmo reizi sabiedriskā labuma organizācijas statuss biedrībai piešķirts 2005. gadā, tas atņemts 2008. gadā. 2011. gadā "Kalna svētību kopienai" atkārtoti piešķirts šis statuss, kurš šogad pavasarī atņemts.

Pēc "Lursoft" datiem "Kalna svētību kopiena" reģistrēta 2001. gada 23. oktobrī.

Kā darbības veidus tā norādījusi dažāda veida vardarbībās cietušo un dažādās atkarībās esošo personu sociālo rehabilitāciju, integrāciju sabiedrībā un šo personu dzīves kvalitātes uzlabošanu, kristīgo vērtību stiprināšanu Latvijas sabiedrībā, atbalsta un palīdzības sniegšanu bērniem ar īpašām vajadzībām un viņu ģimenēm, kā arī norādījusi, ka vēlas veicināt cilvēku ar īpašām vajadzībām integrāciju sabiedrībā un rīkot izglītojošus un atbalstošus pasākumus biedrības mērķu sasniegšanai, kā arī nodrošināt bērnu izglītību un attīstību.

Tāpat norādīts, ka biedrība vēlas izveidot pirmsskolas un sākumskolas izglītības iestādes, kā arī "sekmēt zinošu, prasmīgu un audzinātu personību veidošanos".

Tāpat biedrība bija apņēmusies piedāvāt "akadēmiski konkurētspējīgas programmas", kuru mērķis ir "veicināt zinātkāru, kritiski domājošu, radošu un no aizspriedumiem brīvu personību veidošanos".
Tāpat norādīts, ka biedrības mērķi ir "sadarbības uzturēšana ar valsts un pašvaldību institūcijām, kā arī nevalstiskām organizācijām, juridiskām un fiziskām personām, lai nodrošinātu atbalstu bērnu un jauniešu organizāciju iniciatīvām, radot labvēlīgus apstākļus veselīgai, garīgai, intelektuālai un radošai bērnu un jauniešu attīstībai, pansionātu, bērnu namu, sociālo centru, speciālo audzināšanas iestāžu, skolu atbalstīšana".

Pēc "Lursoft" datiem "Kalna svētību kopienas" kopējie ieņēmumi pērn bija 429 594 eiro, savukārt izdevumi 151 968 eiro.

Līdz ar to kopienas ieņēmumi 2019. gadā bija par 277 626 eiro lielāki nekā izdevumi.

No 429 594 eiro ienākumiem lielāko daļu – 367 376 eiro – veidoja ziedojumi un dāvinājumi.

No saimnieciskās darbības kopiena ieguva 43 036 eiro, savukārt dotācijās – 19 128 eiro.

349 000 liels ziedojums nācis no Maltā reģistrēta uzņēmuma "B5 Holding Limited". Kā liecina "Lursoft" pieejamā informācija, "B5 Holding Limited" pieder Eiropas komercsabiedrības "Balcia Insurance" kapitāldaļas 26,5% apmērā. "Balcia Insurance" patiesie labuma guvēji ir Gints Dandzbergs, Marts Dandzbergs un Pauls Dandzbergs.

Pēc "Lursoft" datiem starp ziedotājiem bijuši, piemēram, AS "Lido", SIA "Rāmkalni Nordeco", AS "Balticovo", SIA "Fazer Latvija", SIA "Jelgavas augļi" un citi, liecina "Lursoft" dati.

Paraksta tiesīgās personas "Kalna svētību kopienā" ir Andrejs Mediņš un Inga Pavlovska.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!