Latvijas "melnajā sarakstā" iekļautais Krievijas Valsts domes vicespīkers Vladimirs Žirinovskis ir apņēmības pilns maija beigās apmeklēt Rīgā rīkoto NATO Parlamentāro asambleju, un vīzas atteikuma gadījumā sūdzēsies NATO galvenajā mītnē, svētdien ziņoja TV3 raidījums "Nekā Personīga".

Raidījums norādīja, ka Latvijas Iekšlietu ministrija Žirinovski ielaist nevēlas, taču, ja pasākuma rīkotājs – NATO - izlems, ka viņam Latvijā jāļauj iebraukt, tam nevarēs iebilst.

Pats skandalozais Krievijas politiķis raidījumam uzsvēra, ka regulāri apmeklē šādus pasākumus. "Bet jo īpaši ļoti gribu aizbraukt uz Rīgu, jo neesmu tur bijis 20 gadus un zinu, ka ir atsevišķi ierēdņi, kas cenšas nepieļaut manu ierašanos," paudis Žirinovskis.

Viņš skaidroja, ka pēc noteikumiem valstij, kurā notiek NATO Parlamentārā asambleja, ir pienākums sagādāt vīzas jebkuram deputātam un delegācijai, kas ierodas no jebkuras pasaules valsts.

Krievijas politiķa ierašanās Latvijā nav iespējama, jo kopš 1993.gada viņš iekļauts tā dēvētajā "melnajā sarakstā" kā Latvijā nevēlama persona. Kad 2002.gadā viņam tika atteikta Latvijas vīza, Žirinovskis draudēja visu Latviju iekļaut savā "melnajā sarakstā". Žirinovskis vairākkārt nācis klajā ar dažādiem populistiskiem pret Baltijas valstīm vērstiem paziņojumiem, aicinājis pret Latviju noteikt sankcijas.

2003.gadā toreizējais Ministru prezidenta biedrs, Latvijas un Krievijas starpvaldību komisijas līdzpriekšsēdētājs, pašreizējais Rīgas vicemērs Ainars Šlesers (LPP/LC) lūdza Iekšlietu ministriju svītrot Žirinovski no Latvijai nevēlamo personu saraksta, taču IeM lūgumu noraidīja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!