Foto: F64

Mēneša laikā Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas neatliekamās medicīniskās palīdzības nodaļā palīdzība sniegta 1600 bērniem, no kuriem 25% jeb 400 bērni tika novirzīti jaunajam ambulatorajam pediatram, aģentūru LETA informēja slimnīcas pārstāve Romēna Namniece.

Jau ziņots, ka no 5.novembra Bērnu slimnīcas neatliekamās medicīniskās palīdzības nodaļā strādā jauns speciālists - ambulatorais pediatrs -, pie kura tiek novirzīti tie pacienti, kuri nav neatliekamā, veselību apdraudošā stāvokli, tādējādi, samazinot gaidīšanas laiku pacientiem ar neatliekamām saslimšanām.

Namniece pastāstīja, ka bērni, kuri novirzīti ambulatorajam pediatram, visbiežāk sūdzējušies par sausu klepu, iesnām, ausu sāpēm, kā arī paaugstinātu temperatūru, ieilgušu klepu un vēdera sāpēm.

Slimnīcas pārstāve skaidroja, ka ambulatorā pediatra amats tika ieviests tādēļ, ka vecāki ģimenes ārsta konsultācijas vietā ļoti bieži izmanto slimnīcas neatliekamās medicīniskās palīdzības nodaļu, līdz ar to ievērojami pagarinājies gaidīšanas laiks pacientiem, kuriem palīdzība nepieciešama nekavējoties.

Namniece skaidroja, ka pēc ierašanās un reģistrēšanās nodaļā pacienta pirmo apskati veic šķirošanas māsa vai ārsta palīgs. Ja tiek konstatēts, ka pacientam nav dzīvību vai veselību apdraudošs stāvoklis, kas prasa neatliekamu palīdzību, viņš tiek novirzīts pie ambulatorā pediatra.

Pediatrs bērnus konsultē katru dienu no plkst.11 līdz 20.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!