Foto: LETA
Šodien "Cicerona balvas 2010" pasniegšanā Mērfija balvu izpelnījās tendence veikt pētījumus bez faktoloģiska pamatojuma.

Kā ceremonijā sacīja Latvijas Zinātņu akadēmijas korespondētājloceklis Aivars Tabūns, šogad Cicerona antibalvu jeb Mērfija balvu izpelnījušies tie zinātnieki un pētnieki, kas aktīvi iesaistījušies partiju priekšvēlēšanu kampaņās.

Tā kā šogad bija vairāki ar dažādām priekšvēlēšanu kampaņām saistīti Mērfija balvas kandidāti, bet žūrijas komisijā par personu, kurai šī balva būtu piešķirama, nevaldīja vienprātība, balvu izpelnījās kopējā tendence.

Priekšvēlēšanu laikā pētījumi tika veikti ārpus socioloģiskajām teorijām un starptautiskās prakses standartiem un tie bija orientēti uz datu iekļaušanu reklāmās, paskaidroja žūrijas atbildīgais sekretārs Miervaldis Mozers.

Mozers piebilda, ka šāda tendence ir bīstama demokrātijai.

Jau ziņots, ka trešdien Latvijas Zinātņu akadēmijā ar "Cicerona balvu 2010" tika apbalvots publicists Dainis Īvāns un Liepājas pilsētas domes priekšsēdētājs Uldis Sesks, kā arī tika piešķirti četri Cicerona Goda nosaukumi.

Cicerona balvu piešķir par pozitīvu tendenču rosināšanu politikā un citās publiskajās jomās, un tā ir kā sabiedrības cieņas apliecinājums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!