Ne pret a/s "Merko Ehitus", ne pret kādu no tās amatpersonām Igaunijā nav izvirzītas oficiālas apsūdzības korupcijā, savā atbildes vēstulē valsts aģentūrai "Jaunie trīs brāļi" par dalību Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) būvniecības konkursā norāda uzņēmumu apvienības "Merko Ehitus" un "Merks" pārstāvji.
Uzņēmumi apliecina, ka ir gatavi piedalīties konkursā, ievērojot visus projekta pretkorupcijas deklarācijā noteiktos principus.

SIA "Merks" valdes priekšsēdētājs Ivars Geidāns norādījis, ka uzņēmums nolēmis iesaistīties sarunās par dalību LNB būvē, jo beidzot ir skaidrs, ka jaunās bibliotēkas celtniecība ir viena no valdības prioritātēm un šim mērķim ir atvēlēti pietiekami līdzekļi. Iepriekš izsludinātajā konkursā "Merks" piedalīties esot atteicies tādēļ, ka toreizējā valdība nav sniegusi skaidru informāciju par projekta finansējumu.

Jau ziņots, ka valsts aģentūra "Jaunie trīs brāļi" lūgusi a/s "Merko Ehitus" un SIA "Merks", apstiprinot dalību LNB būvniecības projektā, skaidrot situāciju ar pret uzņēmuma vadībai Igaunijā izvirzītajām aizdomām par korupciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!